25 / 04 / 2024

İngiltere'den evsizlere 28 milyon sterlinlik konut projesi!

İngiltere'den evsizlere 28 milyon sterlinlik konut projesi!

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, evsizlere yönelik pilot konut projelerine yaklaşık 28 milyon sterlin ayıracağını kaydetti. Hammond,hükümetin hedefinin evsizlerin sayısını 2022 yılına kadar yarı yarıya azaltmak olduğunu söyledi.



İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, son dönemde sayıları giderek artan evsizlere ilişkin gerekli adımların atıldığını dile getirdi.  Hammond, çok sayıda boş konut varken, insanların sokaklarda yaşamak zorunda kalmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

Hammond, konutları boş olan ev sahiplerinin konut vergisini yüzde 100’e kadar artırabilmesi için yetki verileceğini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hammond ayrıca hükümetin Batı Midlands bölgesi, Manchester ve Liverpool gibi şehirlerde evsizler yönelik pilot konut projelerine yaklaşık 28 milyon sterlin ayıracağını kaydetti. 

 

Hedeflerinin evsizlerin sayısını 2022 yılına kadar yarı yarıya azaltmak, 2027’de ise tamamen sıfırlamak olduğunu Hammond, "İnovatif vergi politikamız halen 20 milyar varil petrole sahip sahada yeni yatırımlar yapmak isteyenleri cesaretlendirecek." ifadesini kullandı.


Geri Dön