28 / 03 / 2024

Nurettin Eroğlu: 750 milyon dolarlık üç konut projesi hayata geçireceğiz!

Nurettin Eroğlu: 750 milyon dolarlık üç konut projesi hayata geçireceğiz!

Bugüne kadar Sarıyer'den Merter'e, Kâğıthane'den Seyrantepe'ye konut, ofis ve AVM projesi geliştirdiklerini aktaran Nurettin Eroğlu, 2014'te 750 milyon dolarlık üç konut projesi hayata geçireceklerini söyledi...



Bugüne kadar Sarıyer'den Merter'e, Kâğıthane'den Seyrantepe'ye konut, ofis ve AVM projesi geliştirdiklerini aktaran Nurettin Eroğlu, 2014'te 750 milyon dolarlık üç konut projesi hayata geçireceklerini söyledi.


Colin's ve Loft markaları ile uluslararası yatırımlara imza atan Eroğlu Holding, gayrimenkulde de atılımlarına devam ediyor. Sektörde Sarıyer'den Merter'e, Kağıthane'den Seyrantepe'ye 12 ayda toplam 8 projeyi hayata geçiren Eroğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, 2014 yılında devreye girecek yeni projelerin müjdesini verdi. 


Eroğlu, yılın ilk çeyreğinde 750 milyon dolarlık yatırımla 3 konut projesi hayata geçireceklerini söyledi. Eroğlu, "Yatırımların üçü de konut olacak. Daha büyük montanlı projeler yapacağız. Ortalama 2 bin konut olarak planladığımız projelerde metrekare fiyatı 5 bin TL civarında olacak" diye konuştu. 


10 AYDA YÜZDE 30 PRİM 


Türk Telekom Arena'nın yanında konumlanan karma proje Skyland İstanbul'da özellikle Galatasaray yönetimi ve futbolculardan yoğun talep aldıklarını söyleyen Nurettin Eroğlu, projenin konut blokunun 10 ay gibi kısa sürede yüzde 40'ı satıldığının bilgisini verdi. Eroğlu, "Projemiz yatırımcısına yüzde 30 prim kazandırdı. Satışa çıktığı dönemde metrekare fiyatı 3 bin 500 dolar iken, şu anda bu rakam 3 bin 750'ye çıktı. Proje bittiğinde metrekare fiyatının 5 bin dolara çıkmasını öngörüyoruz. Projede  daire fiyatları 372 bin TL'den başlıyor. Tüm birimleri 2016 yılında tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu. 


Projedeki ofis blokunun bir haftaf da yüzde 10'unun satıldığını söyleyen Eroğlu, "Projenin kendisi, lokasyonu ve firma güvenirliği projeye olan talebi artırdı. Ofislerin metrekare fiyatı da 4 bin dolar" dedi. Otel yabancıların markajında NURETTİN Eroğlu, Skyland İstanbul projesindeki otel için üç farklı markayla görüştüklerini söyledi. Daha önce ABD'li Metro-Goldwyn-Mayer'dan (MGM) da teklif aldıklarını hatırlatan Eroğlu, "Körfezli bir grupla birlikte bilindik her Türk markasıyla da görüşüyoruz. Otel işi biraz çetrefilli. 0 yüzden anlaşma sağlanması uzun sürüyor. Ancak, Körfezli grupla şu an çok yakınız. Yılsonuna kadar anlaşma sağlayabiliriz" 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön