25 / 04 / 2024

İnkılap Vapuru Yalova Üniversitesi'ne devredilebilir!

İnkılap Vapuru Yalova Üniversitesi'ne devredilebilir!

Yalova Belediye Başkanvekili Ahmet Özsümer, İnkılap Vapurunun Yalova Üniversitesine verilmesinin gündemlerinde olduğunu söyledi



Özsümer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gemi Tescil Belgesi" olmadığı ve imar mevzuatına aykırı yapıldığı gerekçesiyle restorasyonu belediye tarafından durdurulan ve şartnameye uyulmadığı için ihalesi feshedilen İnkılap Vapurunun Yalova Üniversitesine tahsis edilebileceğini bildirdi.

Geminin yüzebileceği yönünde görüşlerin olduğunu dile getiren Özsümer, "İnkılap Vapuru ile ilgili tersaneden konunun uzmanlarıyla gemiyi gezdik. Onlar bize geminin yüzebileceğini iddia ediyorlar. Liman başkanıyla da görüştüm. Onlardan gerekli izinleri almak kaydıyla buradan taşımayı düşünüyoruz" dedi.Gemiyi yüzdürerek taşımak istediklerini kaydeden Özsümer, "Önceliğimi parçalanmadan taşımak. Bunun için çalışıyoruz. En son çare; baktık ki olmadı başkanın takdiridir, meclise getirip parçalanmasını isteyebilir" diye konuştu.

Vapurun, Yalova Üniversitesine verilmesinin gündemde olduğunu hatırlatan Özsümer, şöyle konuştu:

"İnkılapın Yalova Üniversitesine verilmesi görüşülmüştü. Başkan ile Rektörümüz bununla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Bir talep gelirse eğitim amaçlı tahsisini yapabiliriz. Vapurun eğitim amaçlı tahsisine sıcak bakıyoruz. Bu şekliyle paslanacağına eğitimde kullanılması iyi olur. Kamu yararına olur. Eğitim amaçlı kullanıldığı takdirde hem bu hem geçmiş meclis bu sıkıntıdan kurtulur. Eğitim amaçlı olduktan sonra diğer meclis üyelerinin buna karşı çıkmayacağını sanıyorum. Meclisteki gruplarla birebir görüşmelerimizde konuya olumsuz bakılmadığını gözlemledik."

İNKİLAP VAPURU

1961 yılında İskoçyanın Glasgow kentindeki tersanede yapılan 9 kardeş gemiden biri olan İnkılap, uzun yıllar İstanbulda şehir hatları vapuru olarak hizmet verdi. Dünyanın son 4 buharlı gemisinden biri olduğu belirtilen İnkılap, 2009da Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlunun girişimleriyle nikah salonu, restoran ve müze olarak kullanılmak üzere Yalovaya getirildi. 2010da ise Atalaylar Turizm firmasına ihale edilen vapurda yapılan restorasyon çalışmaları kaçak kat çıkıldığı gerekçesiyle durdurulmuştu.

AA


Geri Dön