19 / 03 / 2024

İnnovia 4 mağdurları 24 Eylül'de eylem yapacak!

İnnovia 4 mağdurları 24 Eylül'de eylem yapacak!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini durdurdu. Projeden ev alan ve mağdur olan vatandaşlar 24 Eylül'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacak.



İnşaat sektörünün en büyük firmalarından olan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini durdurdu. Firma yaptığı açıklamada projede çalışan bütün işçilerin işten çıkarıldığını bildirdi.

Yeşil İnşaat yönetimi bütün taşeron firma yöneticilerini çağırarak İnnovia 4 projesini durduğunu, tüm taşeron firmaların malzeme ve takımlarını almalarını söyledi.

Şirket yönetimi, tüm işçilere çıkış verdiklerini ve taşeron firmaların durumu işçilere bildirmelerini istedi. Projede çalışan idari kadronun durumu ise şimdilik belli değil.

İnnovia 4 mağdurları 24 Eylül de eylem yapacak!

Yeşil Plaza önünde eylem

İşten çıkarılan İnnovia 4 işçileri Yeşil Plaza önünde toplanarak bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Hak ettikleri paraları alamadıkları söyleyen işçiler Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil'in kendileriyle görüşmeyi kabul ettiğini fakat odasına çıktıklarında, Yeşil'in polis çağırıp kaçtığını iddia etti.

İnnovia 4 mağdurları 24 Eylül de eylem yapacak!

Kendilerine mağduriyetlerini gidermek adına arsa teklif edildiğini de belirten işçiler Yeşil Holding'in konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmadığını da söyledi.

İnnovia 4 mağdurları 24 Eylül de eylem yapacak!

Engin Yeşil

5 bin mağdur 24 Eylül'de toplanıyor

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek 8 yıldır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 projesi twitter gündemine de bomba gibi düştü. Dünya gündemine 5. sıradan giriş yapan #innovia4magdurlarıyız hashtagiyle binlerce twit atıldı.

24 Eylül Pazartesi günü Yeşil İnşaat ve Esenyurt mağdurları olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacak olan mağdurlar seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak istiyor.

İnnovia 4 mağdurları tarafından atılan twitlerin bazıları şu şekilde;

İnnovia 4 mağdurları 24 Eylül de eylem yapacak!

Kamil Engin Yeşil kimdir?

Innovia 4'ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön