26 / 04 / 2024

Innovia 4'ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Innovia 4'ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini durdurdu. Projede çalışan bütün işçilerin işten çıkarıldığı bildirildi.



 

İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini durdurdu. Projede çalışan bütün işçilerin işten çıkarıldığı bildirildi.

Yeşil İnşaat yönetimi bütün taşeron firma yöneticilerini çağırarak İnnovia 4 projesini durduğunu, tüm taşeron firmaların malzeme ve takımlarını almalarını bildirdi.

Innovia 4 ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Şirket yönetimi, tüm işçilere çıkış verdiklerini ve taşeron firmaların durumu işçilere bildirmelerini istedi. Projede çalışan idari kadronun durumu ise şimdilik belirsiz.

Innovia 4 ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Yeşil Plaza önünde eylem

İşten çıkarılan işçiler Yeşil Plaza önünde toplanarak bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Paralarını alamadıklarını söyleyen işçiler Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil'in kendileriyle görüşmeyi kabul ettiğini fakat odasına çıktıklarında, Yeşil'in polis çağırıp kaçtığını iddia etti.

Innovia 4 ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Kendilerine mağduriyetlerini gidermek adına arsa teklif edildiğini de söyleyen işçiler Yeşil Holding'in konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmadığını da belirtti.

 

5 bin mağdur var

İnşaatı 2011 yılında başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek 8 yıldır teslim edilmeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 projesi twitter gündemine de bomba gibi düştü. Twitterda #innovia4magdurlarıyız hashtagiyle 2 binin üzerinde twit atan mağdurlar evlerine kavuşmak için çabalıyor.

24 Eylül Pazartesi günü Yeşil İnşaat ve Esenyurt mağdurları olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacak olan mağdurlar seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak istiyor.

Innovia 4 mağdurlarının twitter üzerinden yaptığı çağrılar şu şekilde:

Innovia 4 ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Kamil Engin Yeşil kimdir?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön