19 / 03 / 2024

İnşaat ciro endeksi yüzde 36,8 arttı!

İnşaat ciro endeksi yüzde 36,8 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ağustos'ta yüzde 48,1 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ağustos'ta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 48,1 arttı. 

İnşaat ciro endeksi yüzde 36,8 arttı!

Sanayi ve inşaat endeksleri

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 56,7 yükseldi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi de ağustosta bir önceki aya oranla yüzde 5,5 yükseldi.

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Ağustos'ta geçen senenin aynı ayına göre oranla 36,8 artış yükseldi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde bir önceki aya oranla yüzde 0,5 yükseliş kaydetti. 

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Ağustos'ta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 36,8 yükseldi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde bir önceki aya göre yüzde 0,5 yükseliş kaydedildi. 

İnşaat sektörü ciro endeksi Haziran'da yüzde 29,7 arttı!


Geri Dön