26 / 04 / 2024

İnşaat demirinde fiyat artışı endişesi!

İnşaat demirinde fiyat artışı endişesi!

Son bir yılda inşaat demirinde yüzde 60 oranında fiyat artışı yaşandığı inşaat sektöründe fiyat artışı endişesi yaşanıyor. 



Son bir yılda inşaat demirinde yüzde 60 oranında fiyat artışı yapıldığına dikkat çeken Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, sektörde yatırımların yavaşladığını da dile getirdi.

 

Deniz Karataş, "İnşaat sektörü olarak, maalesef hiç hız kesmeden artmaya devam eden demir fiyatlarından dertliyiz. Demir, çelik ve saç ürün fiyatlarının son zamanlarda dayanağının bu derece olmadığını düşündüğümüz, astronomik bir şekilde artması sektörü zora sokmaktadır. Üretimin dünyada geçtiğimiz yıl 1,63 milyar tondan bu yıl 1,86 milyar tona yükselmiş olmasına rağmen, Türkiye'de üretilen demir ve çeliğin Türkiye içerisinde tüketilenden daha fazla olmasına rağmen, neden fiyatlar durdurulamaz şekilde yükseliyor, bunu anlamakta zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

 

Dünya Gazetesi'nden Begün Aksoy'un haberine göre; İnşaatların durma noktasına geldiğini vurgulayan Karataş, "Demir fiyatlarının aşırı yükselmesi maalesef sektörümüzdeki yatırımları yavaşlatmıştır. Korkumuz şudur ki, sektörümüz durabilir. Bundan endişeleniyoruz. Sektör temsilcilerimizin ve diğer birliklerimizin, zaman zaman ‘inşaatlarımıza bir süre ara verme ya da durdurma yönünde' talepleri gelmiş olsa da, biz bunu kurumsal nitelikte yapmamıza gerek kalmadan, piyasa şartları gereği inşaatlar durma noktasına geliyor" dedi.


Geri Dön