26 / 04 / 2024

İnşaat devi Binladin Group çalışanlardan maaş tepkisi!

İnşaat devi Binladin Group çalışanlardan maaş tepkisi!

Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden olan Binladin Group, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle Nisan ve Mayıs aylarında çalışanlarından bazılarının maaşlarını ödeyemedi. 100 bin çalışanı olan ve 15 milyar dolarlık borcunu yapılandıramayan şirketin, bu ay maaşları ödeyip ödeyemeyeceği de bel



Suudi Arabistan'ın dev inşaat firması Binladin Group, ekonomik anlamda zor bir süreç yaşıyor. Koronavirüs salgını, işlerin neredeyse tamamen durmasına sebep oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; şirket, 15 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak için girişimlerde bulunsa da şimdilik bunda başarılı olamadı.

DEV PROJELERİ VAR

100 bin personeli olan Binladin Group, Nisan ve Mayıs'ta birçok işçinin maaşını ödeyemedi. Şirketin Haziran'da 100 bin personeline maaş ödeyip ödeyemeyeceği de belli değil. 

Şirket, yıllardır Suudi Arabistan'da havalimanlarının yanı sıra Mekke ve Medine'deki kutsal yerlerde inşa edilen mega projeleri üstlenmişti. Salgın sonrası süren projelerin büyük bölümü dedurduruldu. Binladin Group, konuya ilişkin sorulan soruları cevapsız bıraktı. 

ÇALIŞANLAR TWITTER'DAN TEPKİ GÖSTERDİ

Borç yapılandırması için Houlihan Lokey Şirketi ile birlikte çalışan Binladin Group, Mayıs'a maliyetleri yüzde 50 azalttı. Bazı çalışanlara ücretsiz izin verildi. Ayrıca Ramazan Ayı'nda 50 bin çalışana maaşlarının üçte biri ödenebildi. Maaşlarını alamayan ve bu sebeple şirkete öfkelenen çalışanlar, anonim isimlerle Twitter'da #BinladinMaaşlarındaGecikme etiketiyle paylaşım yaparak tepki gösterdi.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı!

ABD'de yeni konut satışları Mayıs ayında beklentiyi aştı!


Geri Dön