29 / 03 / 2024

İnşaat hatasını azaltan yeni model geliyor!

İnşaat hatasını azaltan yeni model geliyor!

İnşaat hatalarını engellemek, projelerde maliyeti düşürmek için yeni bir sisteme geçiliyor. Yeni uygulama ile inşaatın 3 boyutlu simülasyonu yapılıyor, tüm eksiklikler önceden tespit edilebiliyor. 



İnşaat hatalarını engellemek, sonrasında da kullanımı kolaylaştırmak için yeni bir sistem geliştirildi. İnşaatın 3 boyutlu simülasyonu yapılıyor, tüm eksiklikler önceden tespit edilebiliyor. 

NTV'den Korhan Varol'un haberine göre, bazı özel şirketler yeni yapılarda bu modeli kullanmaya başladı. Bu yeni sistem İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde ders olarak okutuluyor, sürekli eğitim merkezinde de sertifika eğitimi veriliyor. İşte ayrıntılar... 

İnşaat hatasını azaltan yeni model geliyor! 

Doç. DR. Esin Ergen Pehlivan, yeni uygulama ile inşaatta yeni nesil bir yönetim sisteminin başladığını söyledi.

İnşaat hatasını azaltan yeni model geliyor!

Pehlivan, ''İnşaatlarda gecikmeler ve maliyet kayıpları yeni model ile önlenecek. Sanal model üzerinde inşaatlardaki hatalar düzeltilecek. Bir çok problem sanal model üzerinde çözülüp, sahaya sunuluyor'' şeklinde konuştu.

Cerrahapa Üniversite Tıp Fakültesi'nin yeni kampüsü, İstanbul Havalimanı, Üsküdar Çekmeköy Metrosu, Kabataş Mahmutbey Metrosu, Ataköy İkitelli Metrosu ve daha birçok metro projeleri yeni sistem kullanılarak hayata geçirildi.  


Geri Dön