28 / 03 / 2024

İnşaat mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

İnşaat mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları dün saat 15:00'te Esenyurt Belediye binası önünde eylem yaptı...




Esenyurt'taki imar sorunu ile gündeme gelen Ukra City ve Makromtek projeleri mağdurlarının yaptıkları eylemlerden sonra Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurları dün ikinci bir toplu eylem gerçekleştirdi.


Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurları yaptıkları açıklamada mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu iddia etti. Mağdurlar "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" dedi


Evlerini hak sahiplerine zamanında teslim etmeyen Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları dün Esenyurt Belediye binası önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi. Eylemden sonra Ak Parti İlçe Başkanlığı'na gelip durumlarını anlatan Fi Side mağdurları ilçe başkanlığından konuyla ilgili yeni bir açıklama bekliyor.


Haklarını alana kadar eylemlere devam edeceklerini belirten inşaat mağdurlarının bir sonraki eylemlerinin tarihi henüz belli değil.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön