26 / 04 / 2024

İnşaat mağdurları Taksim'de eylem yaptı!

İnşaat mağdurları Taksim'de eylem yaptı!

İstanbul'daki inşaat mağdurları dün saat 16:00 'da Taksim'de eylem yaptı. "Evimizi istiyoruz" sloganı ile yürüyüş yapan mağdurlar eylemlerin ses getirmemesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacak..




İstanbul'daki inşaat mağdurları dün saat 16:00 'da Taksim'de eylem yaptı. Mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu öne süren inşaat mağdurları "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" diyor. 


İnşaatları denetlemeye gittiklerinde inşaatın ya çok yavaş ilerlediğini ya da durduğunu gören mağdurlar firmanın kapısını çalıyor. Mağdurlardan ek süre isteyen firmanın ek süre bitiminde de hiç bir faaliyet göstermediğini dile getiren vatandaşlar sonuç alana kadar eylemlere devam edeceklerini söylüyor. 


Taksim'de dün saat 16:00'da gerçekleşen yürüyüşe Uluhan Grup ve Bulut İnşaat mağdurları öncülük etti. Makrom Yapı, Caprice Gold, Osmanlı İnşaat ve İlke İnşaat mağdurlarının da destek verdiği yürüyüşte mağdurlar "Evimizi istiyoruz" sloganı ile yürüyüş yaptı. Mağdurlar eylemlerin ses getirmemesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacak. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön