26 / 04 / 2024

İnşaat mağdurları 5 Nisan'da eylem yapacak!

İnşaat mağdurları 5 Nisan'da eylem yapacak!

Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları 5 Nisan 2015 Pazar günü Esenyurt Belediye binası önünde eylem yapacak...



 

Ukra City ve Makromtek mağdurlarının yaptıkları eylemlerin olumlu sonuç vermesi İstanbul'daki inşaat mağdurlarını da yeniden harekete geçirdi. İnşaat mağdurları 5 Nisan 2015 Pazar günü Esenyurt'ta eylem yapacak.

 

Mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu iddia eden Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurları "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" diyor. 

 

Evlerini hak sahiplerine zamanında teslim etmeyen Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları  5 Nisan 2015 Pazar günü Esenyurt Belediye binası önünde eylem yapacak.

 

7 firmanın mağdurlarının gerçekleştireceği eyleme katılımın yoğun olmasını bekleniyor. Seslerini duyurmak isteyen mağdurlar 6 Nisan 2015 Pazartesi günü de savcılığa suç duyurusunda bulunacak

 

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin 8 tanesini teslim etti. Fi Yapı'nın Kırıkkale projesinin yüzde 80'i, 10. proje olan Bahçeşehir Fi Side projesinin ise yüzde 65'lik kısmı tamamlandı. İki şantisinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplam 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön