19 / 03 / 2024

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.



Tuzla Postane Mahallesi’nde, 12 bloktan meydana gelen 180 dairelik bir site inşa eden Yeni Has İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, evleri birden fazla kişiye satmasının ardından pek çok mağdur ortaya çıktı.

Postane Mahallesi 25 pafta 1715 parselde bulunan ve eski adı Huzurkent, yeni adı Balcı Sitesi ve Yayla Kent Sitesi olan inşaat ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

20 senedir mağduriyetleri süren ev sahipleri, şimdi de içinde oturamadıkları evlerinin kentsel dönüşüme gireceğini ileri sürüyor.

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Tuzla Has İnşaat Mağdurları Temsilcisi A. Ay Zakaradze Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamada, geçtiğimiz süreçte sitelerinin kentsel dönüşüme gireceğine ilişkin bir duyum aldıklarını belirterek, “Belediyeye gittiğimizde bunun doğru olduğunu söylediler. Yetkililer, toplantı yapıldığını söyleyerek, bir dahaki toplantıya siz de çağırılacaksınız” ifadelerini kullandı.

Daha önce de kendilerine çevre düzenlemesi bittiğinde tapu ve anahtar teslim yapılacağının söylendiğini belirten A. Ay Zakaradze, bir süre daha bekledikten sonra arsa hisseleri resmi olarak tescil edilmezse, mağdurlar olarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Bunun yanı sıra A. Ay Zakaradze, daha önce CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin MASAK’a verdiği dilekçeye ek gönderdikleri delil ile raporun incelenerek müfettiş atanması için dilekçe vereceklerini dile getirdi.

İşte ayrıntılar...


Geri Dön