19 / 04 / 2024

İnşaat mağdurları bugün Taksim'de eylem yapacak!

İnşaat mağdurları bugün Taksim'de eylem yapacak!

İstanbul'daki inşaat mağdurları bugün saat 16:00 'da Taksim'de yapacakları eylemle seslerini duyurmak istiyor. Sessiz kalmayı seçen Ukracity mağdurları aldıkları son kararla eyleme katılmaktan vazgeçti.




Ukra City mağdurlarının Ukra İnşaat'ın satış ofisi önünde yaptıkları eylemin olumlu sonuç vermesi İstanbul'daki inşaat mağdurlarını da harekete geçirdi. Mağdurlar bugün saat 16:00'da Taksim'de yapacakları eylemle seslerini duyurmak istiyor.


Mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu öne süren Beylikdüzü-Esenyurt mağdurları "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" diyor. 


İnşaatları denetlemeye gittiklerinde inşaatın ya çok yavaş ilerlediğini ya da inşaatta hiç bir faaliyet olmadığını gören mağdurlar firmanın kapısını çalıyor. Mağdurlardan ek süre isteyen firmanın ek süre bitiminde de hiç bir faaliyet göstermediğini dile getiren mağdurlar yavaş yavaş örgütlenmeye başladıklarını söylüyor. 


Evlerini hak sahiplerine zamanında teslim etmeyen Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Makrom Yapı, Caprice Gold, Osmanlı İnşaat ve İlke İnşaat mağdurları bugün saat 16:00'da Taksim'de büyük bir eylem yapacak. Eylem başlangıç noktası Taksim Tünel olarak belirlendi.


Eyleme katılımın yoğun olmasını bekleyen mağdurlar evlerini teslim etmeyen firmaları protesto edecek. Eylemlerin ses getirmemesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacak olan mağdurlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor. Sessiz kalmayı seçen Ukracity mağdurları aldıkları son kararla eyleme katılmaktan vazgeçti.


Ukracity mağdurlarından Taksim eylemi kararı!


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön