19 / 04 / 2024

Konut mağdurları bugün Esenyurt'ta toplanıyor!

Konut mağdurları bugün Esenyurt'ta toplanıyor!

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 18:00'de Esenyurt'ta toplanıyor.



Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi çözüm bekleyen yüzlerce konut mağdurı bugün saat 18:00'de Esenyurt'ta toplanıyor.

"Konutla Dolandırılan Hak sahipleri" platformu üyeleri tarafından organize edilen toplantıda mağdur sözcüleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir toplantı gerçekleştirecek.

Toplantı sırasında AK Parti İlçe Binası önünde toplanacak olan Samsun Tower, Bulut İnşaat, Yeşil İnşaat, Osmanlı İnşaat, Makromtek, Fi-Side, Ukra İnşaat, Caprice Gold, Garanti Koza, Dumankaya Modern, Has İnşaat, Yaşam Merkezi, Acunkent ve Tac Mahal mağdurları da hazırladıkları pankartlarla sözcülere destek oacak.

2011 yılında yapımına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamada; "Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Müteahhitler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada konutları zamanında teslim edemeyen mütehhitler için kanun teklifi hazırladıklarını söyledi. Biz de binlerce mağdur olarak Bakan Kurum'dan bir çözüm bekliyoruz." dedi.  

"Konutla Dolandırılan Hak sahipleri" platformu üyeleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Bugün saat 18:00'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum” Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri “ platformu yöneticileri tüm projelerden sözcüler ve tüketici konfederasyonu başkanları ile sorunumuzun çözümü ile ilgili Esenyurt Ak parti ilçe teşkilatında toplantı yapacaktır. Konut mağduru kardeşlerimizinde saat 18:00'de sözcülere destek olmak ve hakkını sahiplenmek için ilçe teşkilatının önünde "Sn Bakanım sorumuzu çöz" ve 
"Sn Bakanım mağduruz" tarzında eleştirel olmayan çözüm isteyen pankartlarla toplantıya destek olmak amaçlı bulunması toplumsal farkındalık oluşturmak için önemlidir. Konuyu sahipsiz bırakmayacağınıza inanıyor ve desteklerinizi talep ediyoruz"

Binlerce mağdur var


Geçtiğimiz Kasım ayında TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

 Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını istiyor.

Konut mağduriyetine son! Fesih hakkı geliyor!


Geri Dön