24 / 04 / 2024

Konut mağdurları yarın Esenyurt'ta toplanıyor!

Konut mağdurları yarın Esenyurt'ta toplanıyor!

Türkiye'de ev alma hayaliyle kredi çekip borca giren çok sayıda kişi yarın Esenyurt'taki Innovia 4 projesinin inşaat alanında toplanacak.



Türkiye'de ev alma hayaliyle kredi çekip borca giren çok sayıda kişi, evlerine kavuşma hayaliyle yaşıyor. Sadece İstanbul’da toplam 100 bine yakın toplu konut mağduru olduğu tahmin ediliyor.

Başlarını sokacak bir ev alma umuduyla biriktirdikleri paraları firmalaya kaptıran mağdurlar yarın Innovia 4 inşaat alanında toplanacak.

Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi öncülüğünde gerçekleştirilecek buluşmaya CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de katılacak.

Komisyon için kanun teklifi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve mağdurlar Esenyurt'taki inşaat alanlarını gezerek, yerinde tespitler yapacak. Komisyonun alt komisyondan çıkıp ayrı olarak bilirkişilerin olduğu br komisyon oluşturulması için çaba sarfeden mağdurlar yarın saat 11:00'de buluşacak.

Konut mağdurları ile ilgili olarak hazırlanan kanun teklifinin tüm mağdurları kapsaması planlanıyor. 


Neler olmuştu?

Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt ilçesi konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti.

Konut mağdurları mecliste!

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!


Geri Dön