20 / 04 / 2024

Tuzla Marina kapılarını açmak için hazırlanıyor!

Tuzla Marina kapılarını açmak için hazırlanıyor!

Tuzla Marina kapılarını açmak için hazırlanıyor. Tuzla Marina, Mart 2015'te hizmete açılacak. Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina'da 2.000 Tuzlalı istihdam edilecek.



Tuzla Belediyesi, 2014 yılında çok sayıda projesini hayata geçirerek dolu dolu bir yıl yaşadı. Vizyon projeleri arasında yer alan Tuzla Marina da 2015 yılında hizmete açılacak Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın vizyon projesi Tuzla Marina, Mart 2015'te hizmete açılacak. Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina'da 2.000 Tuzlalı istihdam edilecek. Türkiye'de AVM, tema park ve otel konseptini aynı çatı altında bulunduran tek marina olan Tuzla Marina, benzersiz özellikleriyle misafirlerini ağırlayacağı güne hazırlanıyor. 


185 bin metrekare yeşil alanı ile yeşil ve mavinin buluştuğu Tuzla Marina içinde 840 yat parkı, 200 kapasiteli balıkçı barınağı, alışveriş, hizmet ve servis alanları, su oyunları eğlence parkı, seyir terasları, kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, konaklama alanı, kent meydanı ve 5 bin araçlık otopark yer alacak. 


Öte yandan Şifa ve Mimaısinan Mahallesi'nde sosyal ihtiyaçları karşılamak için yapımını başlanan ŞİFA Ticaret Merkezi de açılışa gün sayan hizmetler arasında yer alıyor. Tuzla Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ŞİFA AVM inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 2013 Eylül ayında yapımına başlanan ve 20 ay içinde hizmete açılması taahhüt edilen Şifa AVM, söz verilen süreden önce tamamlanma aşamasına geldi. Kaba inşaatının yanı sıra teknik işlemleri de tamamlanma aşamasına gelen Şifa AVM'de seramik zemin döşemesi ve dış cephede montaj çalışması devam ediyor. Bir diğer 2014-19 dönemi vizyon projeleri arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet Parkı ise vaat edilen dönemden önce hizmete açıldı. İstanbul Biiyükşehir Belediyesi'nden devralınıp Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenerek yepyeni görünümüyle Tuzla halkının hizmetine kazandırılan ve 12 dönüm araziye sahip Fatih Sultan Mehmet Parkının 7 dönümünü Çim Alan. Ağaçlandırma ve Peyzaj Çalışması oluşturuyor. Parka ismini veren Fatih Sultan Mehmet'in büstü, bilgilendirici stand ve tarihi bilgi panosu alanın orta kısmında yer alıyor. Parkta 2 adet fitness alanı, 3 adet 6-12 yaş oyun grubu alanı (konsept oyun grupları), 0/6 yaş grubu çocuklara hitaben şelale ulaşımlı park alanı, 1 adet anfi tiyatro ve sahne alanı, 1 adet suni çim futbol sahası (FİFA onaylı halı saha, giyinme odaları, duşlar, kafeterya, idari bina), 1 adet doğal kayalarla örülmüş şelale ve dinlenme alanı, ahşap köprü. 2 adet pergola ile piknik masaları yer alıyor. Yazıcı, Fatih Sultan Mehmet Paıkı'nın ardından Orhanlı Sosyal Tesisleri'ni de vaat ettiği dönemden önce hizmet açtı. Tuzla Belediyesi, sosyal belediyecilikteki hizmet halkasına bir yenisini daha ekledi. İlçeye 4. sosyal tesisi Orhanlı Mahallesi'nde kazandırdı. Demokrasi Caddesi üzerindeki alanda kurulan Tuzla Belediyesi Orhanlı Sosyal Tesisleri. 60 kişilik iç mekanı, 100 kişilik açık alam ile hizmet vermeye başladı.

 

TAPU SORUNU 


5 yılda 35.000 kooperatif dairesine iskan ve ruhsatını veren Yazıcı. Aydmtepe Mahallesi Yedi Evler Mevkii sakinlerine verdiği sözü tuttu. Yedi Evler Mcvkii'nde yapılan imar uygulaması ile 250 vatandaş daha tapusuna kavuştu. Vatandaşlar tapularını Aydıntepe Sosyal Tesisleıi'nde düzenlenen törenle aldı.Tuzla Bclediyesi'nin planlaması ile 2013 yılında arsa tapusuna kavuşan esnaf ve sanatkarlar, işyeri tapularını da aldılar. Tuzla İçmeler Mahallesi'nde yaklaşık 50 hektar araziyi kapsayan ve 60 yıldır devam eden 890 parseldeki mülkiyet davasıda sona erdi. Ahmet Bilginoğlu, Ömer Adil Özev mirasçıları. Salim Kula, Mehmet Kamil Abduş mirasçıları. Tevhide oğlu Köseleli Ahmet mirasçıları tarafından Maliye Hazinesi ve Orman Genel Müdürlüğü aleyhine açılan ve varislerle 66 kişi tarafından sürdürülen dava olumlu sonuca bağlandı. 


Dokuz Sütun


Geri Dön