26 / 04 / 2024

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.



Has İnşaat Tuzla projesi mağdurlarından A. Ay Zakaradze, tüm bunların ardından yine bir sonuca varılmaması halinde Belediye önünde çadır kurarak oturma eylemi yapacaklarını söyledi ve bir müteahhitin davalar devam ederken bir mağduru defalarca dolandırmasına tepki gösterdi. 

Sitenin kentsel dönüşüme girmesine ilişkin “Buralar, biz arsa tescilini alamadan kentsel dönüşüme girerse, parasını ödememize rağmen içinde bir gün bile oturamadığımız evlerimiz yıkılacak” diyen A. Ay Zakaradze, arsa tapuları olmadığı için tüm haklarının hukuken bitmiş olacağına vurgu yaptı.

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

2019’da konuyla ilgili ilk tüketici davasını açan mağdur Zakaradze, açıklamasında “Madem bu binalar çürüktü, Tuzla Belediyesi neden bizden sonra evleri alan kişilere oturun izni verdi?” sorusunu gündeme getirdi. Kendilerinin evlerini almak için gittiklerinde demir duvarlar örüldüğünü ve bu nedenle içeri giremediklerini de dile getiren A. Ay Zakaradze, yılan hikayesine dönen bu mağduriyetin bi an önce çözülmesini ve hak sahiplerinin haklarını almasını talep ettiklerini belirtti.

A. Ay Zakaradze, konuyla ilgili açıklamasında hak sahiplerinin devre dışı bırakılması amacıyla sürekli sitede isim ve imar değişikliği yapıldığını da ifade etti.

Tuzla Has İnşaat Mağdurları Temsilcisi A. Ay Zakaradze, konuyla ilgili açıklamasında, bu arsanın 20 dönüm olduğunu aktararak, "Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat katşılığı inşaat sözleşmesi yapılmış. Ardından, imar değşikliği yapılıp arsanın 12 dönümü okul alanına ayrılmış. Okul yapılmadığı için arsa duruyor ve akıbeti de belli değil" diyerek, bu arsanın imara açılarak mağdurlar için sosyal konut yapılmasını beklediklediklerini dile getirdi. A. Ay Zakaradze, konuyla ilgili henüz Belediyeden olumlu bir yanıt alamadıklarını aktardı. 

NELER OLMUŞTU?

Tuzla Postane Mahallesi’nde, 12 bloktan meydana gelen 180 konutluk bir site inşa eden Yeni Has İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin daireleri birden çok kişiye sattığı belirlendi.

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

İnşaatları tamamlamayan şirket, siteyi 2'nci ve 3'ncü müteahhitlere devretti. İnşa edilen site ikiye bölündü, ardından Huzur ve Santek Yayla Kent Evleri isimlerini aldı. Siteyi devralan şirketler evleri, başka kişilere noter sözleşmesi ile sattı. Mağdurlar, bu şekilde evlerinin 2-3 kişiye daha satıldığını öğrendi. 

Has İnşaat’ın projeyi yarım bırakıp gitmesiyle senelerdir devam eden dolandırıcılık süreci bu şekilde başladı.

Tuzla Has İnşaat Mağdurları Temsilcisi A. Ay Zakaradze, son durumla ilgili bilgi verdiği açıklamasında, bu mağduriyetin 20 yıldır devam ettiğini, parasını ödedikleri evlerinde 1 gün bile oturamadıklarını belirtti. 

Has İnşaat mağdurları evlerini istiyor!

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!


Geri Dön