24 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla bir araya geldi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Akif Hamzaçebi, Tuzla'da konut mağdurlarıyla bir araya geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla görüşerek projelerde incelemeler yaptı.

Mağdurlarla bir toplantı da gerçekleştiren Vekil Hamzaçebi daha sonra inşaatları yarım kalan projeleri gezdi.

Saat 14:30'da gerçekleştirilen toplantıya; Makrom Tuzla, Has İnşaat, devremülk mağdurları, Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu üyeleri ve Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu katıldı.

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!

Projeler gezildi 

Gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında Has İnşaat Yayla Sitesi'ne gidildi. Evlerinin bir kısmının satılmış bir kısmının kirada olduğunu söyleyen Has İnşaat mağdurları site içine mağdurları sokmadıklarını belirtti.

Konut mağdurlarının haklarını aramaya devam edeceğiz.

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi "Bugün CHP Tuzla İlçe Örgütümüzle birlikte, Tuzla Yayla Sitesi ve Yeşil GYO Innovia Arifiye projelerinde konut satış vaadiyle dolandırıldığını ifade eden vatandaşlarımızı dinledik. Konut mağdurlarının haklarını aramaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Araştırma önergesi reddedilmişti

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları" konusunda verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmemişti.

CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi, CHP'nin İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları ile ilgili grup önerisi üzerindeki konuşmasında, Tüketicilerin Korunması Kanunu kapsamında getirilen sınırlamaların Esenyurt'ta uygulanmadığını iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin araştırılmasını istediği başlıklar şu şekildeydi:

1-Konut satış vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları ifade edilen şirketler/firmalar ve bunlarla ilişkili diğer kişi ve kurumlar ile mağdur tüketicilerin mağduriyetlerinin ve sorunlarının,
2-Ticaret Bakanlığı ile Esenyurt Belediyesi'nin ve diğer sorumluların sorumluluklarının,
3-Konuyla ilgili adli süreçte yaşanan sorunların ve çözüm yollarının,
4-Anılan şirket/firma sahipleri ile bunlarla ilişkili diğer kişi ve kurumların konusu Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil eden fiillerden gelir elde edip etmedikleri ile bu gelirlerin aklanması yönünde faaliyetlerinin olup olmadığının ve Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından bu süreçte yapılması gereken işlemlerin, 
5-Mağdur vatandaşlarımın konut sahibi olabilmesi için yasalarda yapılması gereken değişikliklerin,
6-Vatandaşlarımızın ödemelerini yaptıkları konutları edinebilmesine yönelik çözümlerin,
7-Bundan sonra bu tür olumsuzlukların tekrarlanmaması için alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105'inci maddeleri uyarunca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederim.

Neler olmuştu?

Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmişti.

Parasını ödedikleri evlere kavuşamayan vatandaşlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti. Konut satışında, en çok satış yapılan bölge olan İstanbul'un Esenyurt ilçesi konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. 


Akif Hamzaçebi'nin konut mağdurları için verdiği araştırma önergesi reddedildi!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön