19 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi Fikirtepe mağdurlarıyla bir araya geldi!

Akif Hamzaçebi Fikirtepe mağdurlarıyla bir araya geldi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile bir araya geldi...



Kadıköy Fikirtepe'de geçtiğimiz yıllarda başlayan kentsel dönüşümün tamamlanamaması, Fikirtepe'yi adeta sorun yumağı haline getirdi. 

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile bir araya geldi.

Daha önce 20 Haziran 2018 tarihinde Fikirtepe'ye geldiğini söyleyen Akif Hamzaçebi bölgede değişen hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Fikirtepe ve Esenyurt için adım atın

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslenen CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi, "Fikirtepe için, Esenyurt için mağdurları için adım atın sayın Murat Kurum, dolandırıcılar cezalarını görsünler, vatandaşlarımız evlerine kavuşsunlar. Birinci amacımız vatandaşlarımızın evine kavuşmasıdır" dedi.

1 Ekim tarihinden sonra konuyu yeniden meclis gündemine taşıyacaklarını söyleyen Akif Hamzaçebi konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

"Fikirtepe'ye üçüncü kez gittim. Binlerce ailenin mağduriyeti devam ediyor. Vatandaşın hakkını müteahhitlere yedirmeye kimsenin hakkı yok. Sorun çözülene kadar bu işin peşini bırakmayacağız"

Mağdurlardan dönüşüm eylemi

Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini müteahhit firmalara veren vatandaşlar, yıkılan evlerinin yerine yenisinin yapılmaması ve yıllardır kira yardımı alamadıkları gerekçesiyle Kadıköy'de bir protesto gösterisi yapmıştı.

Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan eylemde Kadıköy Meydanı’da toplanan mağdurlar ellerinde, "Mazlumların babası Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, bize sahip çıkın" yazılı  pankartlarla sloganlar atmıştı.

Yaklaşık olarak 8 yıl önce kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini müteahhit firmalara veren vatandaşlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

 

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!


Geri Dön