28 / 03 / 2024

Konut mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Konut mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt'ta konut satış vaadiyle dolandırılan konut mağdurlarıyla bir araya geldi.



Türkiye'de ev alma hayaliyle borca giren çok sayıda kişi, evlerine kavuşma hayaliyle yaşıyor. Başlarını sokacak bir ev alma umuduyla biriktirdikleri paraları firmalaya kaptıran mağdurlar Esenyurt'taki Innovia 4 projesinin inşaat alanında toplandı.

Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi öncülüğünde gerçekleştirilen buluşmada vatandaşlar "Evlerimiz çürüyor. Bunlar milli servet, devletten yardım talep ediyoruz." yazılı pankart açtı.

Konut mağdurları Esenyurt ta eylem yaptı!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin de destek verdiği eylemde konut mağdurları, "Ev sahibi olalım derken dert sahibi olduk" dedi. 

İstanbul Esenyurt'ta nüfus artışının gerektirdiği konut üretimini gerçekleştirmek için birtakım şirketlerin dar gelirli vatandaşlara birtakım projeler sunarak vaatlerde bulunduğunu ve para topladığını dile getiren Akif Hamzaçebi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ancak aradan uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen maalesef bu konutlar bugüne kadar tamamlanamamıştır. Vatandaşlarımız o kadar şikayetçi ki, bir platform kurmuşlar. İsmini de Türkiye Konutla Dolandırılanlar Hak Sahipleri Platformu koymuşlar. Vatandaşlarımızın şikayeti olağanüstü fazla. Paralarını vermişler ama ortada başlayan inşaat yok, ya da inşaat başlamışsa biten bir inşaat yok. Kat irtifakları kurulmamış, kat karşılığı inşaat sözleşmeleri gereğince gerekli işlemler yapılmamış. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun uyarınca gerekli işlemleri ilgili bakanlıklar yapmamış."

Konut mağdurları Esenyurt ta eylem yaptı!

Yasa teklifi hazırlayarak TBMM'ye sunacağız

Vekil Akif Hamzaçebi, Esenyurt'a sadece şikayetleri anlatmak için gelmediklerini söyleyerek, "Bu vatandaşlarımız Esenyurt'ta 17 inşaat firması tarafından umutları sömürülmüş olan vatandaşlarımızdır. Yaklaşık 20 bin konutu ilgilendiren, nüfus olarak alırsak yaklaşık 100 bin kişiyi ilgilendiren vatandaşlarımızın dolandırıcılık olarak isimlendirdiği bir hadise vardır." dedi.

Konuyu bütün boyutlarıyla TBMM'ye taşımak istediklerini söyleyen Hamzaçebi, bunu sadece bir partinin meselesi olarak görmediklerini dile getirdi.

Konuya ilişkin açılan çeşitli davalar olduğunu dile getiren Akif Hamzaçebi, bunları toplu bir rapor haline getirerek Mali Suçları Araştırma Kuruluna bildireceklerini söyledi.

Öncelikli meselenin inşaatların bir an önce bitirilmesi ve vatandaşların evlerine sahip olması olduğunu dile getiren Akif Hamzaçebi, "İlgili bakanlarla, bakanlıklarla bir program çerçevesinde görüşmeler yürüteceğiz ve bir yasa teklifi hazırlayarak TBMM'ye sunacağız." şeklinde konuştu.

Neler olmuştu?

Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt ilçesi konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti.

 

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!


Geri Dön