27 / 04 / 2024

İnşaat malzemelerinde 'zam' krizi!

İnşaat malzemelerinde 'zam' krizi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat malzemelerinde yaşanan artışların Rekabet Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğinden bahsetti.



Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs pandemisi sonucunda yaşanan ekonomik sıkıntılar sonucunda inşaat sektöründe olumsuzluklar yaşandığını anlatan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, demir, çimento, beton fiyatlarında yaşanan artışın Rekabet Kurulu'nca incelenme gerektiğini söyledi.

İnşaat malzemelerinde zam krizi!

Dünya'da yer alan habere göre; inşaat sektörünün oluşturduğu katma değer ve istihdam gücü ile yaklaşık 250 sektörü doğrudan etkileyen piyasa olduğunu ifade eden Tellioğlu, temel inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından bahsetti.

İnşaat malzemelerinde zam krizi!

Tellioğlu, "Sektör temsilcileri olarak tüm mücadelemize rağmen, tekelci karteller demir, çimento ve betonda fiyat artışlarını sürdürmektedir. Hükümetimizden talebimiz tekelci kartellere karşı sektör yalnız bırakmayarak bu aşırı zamlara dur demesidir." çağrısı yaptı.

İnşaat malzemelerinde zam krizi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar için engellerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Tellioğlu, "Demir-çelik ürünlerinde ve diğer temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları dövizde yaşanan kur artışı, enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir. Demir, çimento ve beton fiyatlarındaki olağanüstü artışlar Rekabet Kurulunca incelenmeli." diye konuştu. 

Tellioğlu, birçok inşaat malzemelerinde önemli tedarik sorunları yaşandığından bahsetti. 

İnşaat malzemeleri fiyatları son 1 yılda ne kadar arttı?


Geri Dön