19 / 04 / 2024

İnşaat malzemesi pazarı 2014'te yüzde 5 büyüyecek!

İnşaat malzemesi pazarı 2014'te yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, inşaat ve inşaat malzemeleri pazarının yüzde 4-5, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin ise yüzde 5, 6 büyümesini hedeflediklerini söyledi...



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, büyüme hedeflerini anlattı. 


2014 yılında ekonominin yüzde 3, inşaat ve inşaat malzemeleri pazarının yüzde 4-5, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin ise yüzde 5, 6 büyümesini hedeflediklerini kaydetti. 


İlk çeyrekte Türkiye ekonomisinin yüzde 4.3 . inşaat sektörünün yüzde 5.2, inşaat malzemeleri sektörünün ise yüzde 6 büyüdüğünü belirten Yetişener, inşaat malzemeleri sanayinin büyümesinin de geçen yılın ilk çeyreğine göre 2-3 puan daha iyi durumda olduğunu kaydetti. 


Özel sektör inşaat harcamalarındaki büyümenin geçen yılın tersine kamu harcamalarının önüne geçtiğini, bu yıl alınan yapı ruhsatlarında da ciddi bir sıçrama gördüklerini vurgulayan Yetişener, 2014 yılına ilişkin bu olumlu verilerin. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra da pozitif yönde artarak devam etmesinin ve Türkiye'nin sürdürülebilir bir eksende ekonomik istikrarının sağlanmasının iş dünyası olarak kendilerinin en önemli beklentisi olduğunu belirtti. 

İMSAD tarafından düzenlenen "Siyasi İklim ve Ekonomik Gelişmeler" toplantısında konuşan Ekonomi Strateji Danışmanlık Hizmetleri Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel de inşaat malzemeleri sanayinde üretimin en fazla yüzde 60 ile duvar kağıdı, yüzde 29 ile metalden kapı ve pencere, yüzde 23 ile boya, vernik ve kaplayıcı maddeler, yüzde 20 ile elektrikli aydınlatma ekipmanları alt sektörlerinde olduğunu bildirdi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön