29 / 03 / 2024

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.



İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında başvuru şartı aranmaksızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılmıştı. Evrensel'de yer alan habere göre; İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) söz konusu çalışmalara katılmak için başvuruda bulunmuştu. Başvuru Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü tarafından reddedildi. 

İMO: Odamızın sürecin dışına itilmesini kabul etmiyoruz 

Konuyla ilgili açıklama yapan İMO şu açıklamalara yer verdi: 

“Şubemize binaları ile ilgili hasar tespiti yapılması konusunda vatandaşlarımızdan birçok talep gelmekte ve çok sayıda hasarlı bina olduğunu bilmekteyiz. Meslek Odamızın hasar tespiti konusunda sertifikası bulunan, hasar tespiti için hazır bekleyen 26 ayrı ekibinin ve deneyimli meslektaşımızın sürecin dışına itilmesini kabul etmiyoruz. Yapılan bu yanlış davranıştan bir an önce dönülmesini, tüm bilgi ve birikimimiz ile beraber dayanışmanın ve birlikte çalışmanın çok önemli olduğu bu günlerde deneyimli ekiplerimiz ile hasar tespit çalışmalarına destek vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.”

İzmir'de hasar tespit çalışması yapılmalı!


Geri Dön