25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 100 milyar TL'yi aşan büyüklüğe ulaştı!

İnşaat sektörü 100 milyar TL'yi aşan büyüklüğe ulaştı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat sektöründeki büyümeye dikkat çekti. İnşaatın 100 milyar TL'yi aşan büyüklüğe ulaştığını söyleyen Kurum, daha güçlü Türkiye için çalıştıklarını belirtti.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, büyümenin taşıyıcı sektörlerinden inşaatın 100 milyar TL'yi aşan büyüklüğe ulaştığına dikkat çekti. Kurum, 2023 yılında 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla, daha güçlü Türkiye için çalıştıklarını söyledi.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2023 yılında 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, daha güçlü Türkiye için çalıştıklarını söyledi. Son 15 yılda konut sektörünün vizyonunun da ekonomideki gelişmelere paralel olarak hızla değişim gösterdiğini vurgulayan Kurum "Ülkenin istikrarlı büyüme tablosunun en önemli yansımaları inşaat sektöründe görülmekle birlikte bu büyümenin en önemli taşıyıcılarından biri de yine inşaat sektörü oldu. Türkiye inşaatta Çin'den sonra dünyada ikinci konuma gelerek 100 milyar TL'nin çok üzerinde bir büyüklüğe erişti ve 1.5 milyondan fazla insana istihdam sağladı" diye konuştu. 


'ÖNCÜ OLDUK' 

Bu süreçte Emlak Konut'un Türkiye'nin en büyük gayrimenkul ortaklığı haline geldiğini belirten Kurum, şöyle konuştu: "15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz' ve devamında 2017 Ocak sonunda başlattığımız 'Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti' kampanyalarımız ile ülke ekonomisine ve sektörümüze bu ülkenin lokomotiflerinden biri olarak öncülük ettik." Başarının kilit faktörünün istikrar olduğuna vurgu yapan Kurum, "Daha güçlü Türkiye de ancak istikrar ile mümkün olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.


2.8 milyarlık satış yapıldı 

Yatırımlarını sadece İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  ile sınırlı tutmadıklarını, Kocaeli, Nevşehir, Niğde, Denizli, Konya gibi şehirlere de yatırım yaptıklarını dile getiren Kurum, "2017 yılı ilk çeyreğinde 2.8 milyar TL değerinde 2 bin 833 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirerek 8 milyar TL olan yıllık hedefimizin büyük bir kısmına kısa sürede ulaştık" dedi. 



Habertürk


Geri Dön