19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş sağladı!

İnşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş sağladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu eylül ayı sonu itibariyle ‘istihdam seferberliği’nin verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre inşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş imkanı sağlamış oldu.



Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu “Ağustos ayı itibariyle inşaat sektörümüzdeki istihdamımız 2 milyon 279 bin seviyesine ulaşmış. Yani inşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş kapısı, aş kapısı olmuş durumda” diye konuştu.


Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) 177. Geleneksel Toplantısı’nda söz alan Jülide Sarıeroğlu eylül ayı sonu itibariyle ‘istihdam seferberliği’nin verileri hakkında bilgi verdi.


Sarıeroğlu “SGK’ya kayıtlı, 4A kapsamındaki sigortalı sayımız 15 milyon 676 bin 733’e ulaşmış durumda. Bu verdiğim rakam, kamu, özel sektör, stajyer ve kursiyer hepsi dahil rakamlar. Ocak 2017’den Eylül 2017’ye kadar istihdamdaki artışımız ise kamu, özel sektör, stajyer ve kursiyer dahil 1 milyon 700 bin kişi” dedi. 


TÜİK verileriyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) istatistiklerinin uyumlu olduğunu dile getiren Sarıeroğlu  işsizlik oranında ise azalma olduğunu söyledi. 


Sarıeroğlu, “Pozitif bir süreç var. Bu pozitif süreci pozitif söylemlerle inşallah hep birlikte ülke olarak nasıl daha ileriye götürebilirizin gayreti olmalı. Biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak verilecek her türlü katkıya da açığız.” dedi. 


BÜYÜK BAŞARI SAĞLANDI


Sarıeroğlu “Kabul etseler de etmeseler de milli istihdam seferberliği ülkemizin gayretli, azimli iş dünyası temsilcileri sayesinde büyük bir başarı sağlamıştır. Bu alkışlanan başarı için işverenlerimize teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu. Her şeyin yolunda olduğunu yineleyen Sarıeroğlu, “İnşallah daha da yoluna sokacağız. Daha da iyi oranlarla istihdamda performansları, hep birlikte iş dünyamızın temsilcileriyle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Bakan Sarıeroğlu “Ağustos ayı itibariyle inşaat sektörümüzdeki istihdamımız 2 milyon 279 bin seviyesine ulaşmış. Yani inşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş kapısı, aş kapısı olmuş durumda” diye konuştu.


Geri Dön