19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü Adana'daki fuarda buluşacak!

İnşaat sektörü Adana'daki fuarda buluşacak!

Adana 10. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı 2016 bugün kapılarını ziyaretçilerine açacak. Konuyla ilgili Adana Divan Otel'de fuarın tanıtım toplantısı gerçekleşti.



 Adana 10. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı 2016 bugün kapılarını ziyaretçilerine açacak. 


Tüyap  Adana  Fuarcılık A.Ş. tarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çukurova Belediyeler Birliği , Adana İnşaat Müteahhitleri Birliği, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve KOSGEB'in destekleriyle Adana İnşaat 2016, 10. İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri, Altyapı, Müteahhitlik hizmetleri Fuarı, Adana Yapıda Yenilikler, Dekorasyon, Tadilat, yenileme ye Teknolojileri Fuarı, Adana İHS 2016, Adana 9. Isıtma, Soğutma Havalandırma, Doğalgaz teknolojisi Tesisat ve Yalıtım Fuarı ve Adana Kent 2016-Adana 8. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı eş zamanlı olarak 18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 


Konuyla ilgili Adana Divan Otel'de fuarın tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü, inşaat, yapıda yenilikler, İHS ve kent fuarının bölgesel anlamda sektörün en önemli pazarlama etkinliği olacağını, sektörün iç-dış satışlarına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Fuarda izolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerinin bulunacağını ifade eden Ersözlü, "Bunun yanında çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına kadar yüzlerce ürün konsepti ile ziyaretçilerimizin beklentilerini karşılayacaktır." dedi. 


Ersözlü fuara TÜYAP'ın 6 ülkenin ofisleri aracılığı ile işadamlarının davet edildiğini kaydetti. Ersözlü, fuarı ziyaret eden yabancı misafirler ile fuar katılımcılarının ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekleri özel bir alan organize edildiğini savunarak, " Ayrıca yurt içinden 40'a yakın ilden gelecek inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve işadamları katılımcı firmalarımızla iş bağlantıları kuracaktır." diye konuştu. 


Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş sokaktaki vatandaşı dahi fuara çekmek için değişik yenilikler yapılması gerektiğini dile getirdi. Fuarın devam ettiği sürece Adana'ya katkısının olacağını kaydeden Vursavuş, sokaktaki vatandaşın da katılmasıyla fuarın gerçek anlamını kazanacağını hatırlattı. 


Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ise 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren 5544 sayılı yasa gereği sertifikası olmayan işçilerin sektörde çalışamayacağını vurguladı. Bu tarihten sonra bu belgeye sahip olmayan her işçiden 500, işverenden de adam başı 5 bin TL ceza kesileceğini öne süren Gürsesli, sektörde kimsenin haberinin olmadığını belirtti. Bu nedenle kendilerinin de fuarı fırsat bilerek bu konuyu işlemeye çalıştıklarını söyleyen Gürsesli, fuarın malzeme, yapabilirlik veya müşteriyle buluşma açısından çok önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. 




Adana İlk Haber


Haber Adana Medya'da şöyle yer aldı;


Adana 10. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı Adana İnşaat 2016, bugün kapılarını açıyor. TÜYAP Fuar Alanındaki fuarla ilgili olarak paydaşlar tarafından bir otelde basın toplantısı düzenlendi. 


Toplantıya TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü ilhan Ersözlü, Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş dernek idarecileri katıldı. 


Programda konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü, inşaat, yapıda yenilikler, IHS ve kent fuarının bölgesel anlamda sektörün en önemli pazarlama etkinliği olacağını, sektörün iç-dış satışlarına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Fuarda izolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerinin bulunacağını ifade eden Ersözlü, "Bunun yanında çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına kadar yüzlerce ürün konsepti ile ziyaretçilerimizin beklentilerini karşılayacaktır" dedi. 


Fuara TÜYAP'ın Mısır, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya ofisleri aracılığı ile işadamlarının davet edildiğini anlatan Ersözlü, "Fuarımızı ziyaret eden yabancı misafirlerimiz ile fuar katılımcılarımızın ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekleri özel bir alan organize edilmiştir. Ayrıca yurt içinden Adana, Mersin, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Konya. Nevşehir, Aksaray, Malatya, Karaman ve Hatay başta olmak üzere 40'a yakın ilden gelecek inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve işadamları katılımcı firmalarımızla iş bağlantıları kuracaktır" ifadelerini kullandı. 


Adana Medya


Geri Dön