26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü devletten destek bekliyor!

İnşaat sektörü devletten destek bekliyor!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Polat, sektörün iyileşmesi için devletin destek vermesi gerektiğini belirtti.



Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Polat, sektörün iyileşmesi için atılacak adımları anlattı.

Sektörün sorunu nakit akışı

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, gayrimenkul sektörünün 200 yakın alt sektörü detek verdiğini söyleyen Polat,  "Şu anda sektörde temel sorun nakit akışından kaynaklanıyor. Bundan dolayı 80 lira harcanıp önemli bir oranda tamamlanmış bir proje 20 lira bulunamadığı için tamamlanamıyor. Tamamlanmadığı için ev alanlar olumsuz etkilendiği gibi sektörün desteklediği 200 alt sektörü de olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla bu da istihdam sorunu yaratacak" ifadelerini kullandı.

İnşaat sektörünü düzene koyalım

Sektörün bu zor durumdan çıkması için devletin sektöre destek vermesi gerektiğini belirten Polat, "İnşaat sektörünü düzene koyarsak arkası gelir ve bu da krizden çıkışın ilk sinyali olur" dedi.

Arsa fiyatları gerçek değerine iniyor

İstanbul'da arsa fiyatlarının gerçek taleplerin üzerinde seyrettiğini belirten Polat, fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını söyledi. Üreticilerin yeni projeye başlamada istekli olmadığını aktaran Polat, şu an daha çok ellerindeki projeleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. 


Geri Dön