23 / 04 / 2024

İnşaat sektörü durgun ekonomiyi canlandıracak!

İnşaat sektörü durgun ekonomiyi canlandıracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, inşaat sektörünü 2017 yılında destekleyecek unsurlar olduğu belirtti. Gökçeadır, konut kampanyalarının sürdürülmesinin sektörü hareketlendireceğini söyledi.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, 2017 yılının ekonomi de temel bir yılı olacağını, 2016 yılında yaşanılan 15 Temmuz darbesi.Rusya ile ilişkilerin sıkıntıya girmesi ve terör olaylarının ekonomiye ağır darbeler indirdiğini hatırlattı.


Gökçadır, 2017 yılındaki alınan önlemlerle ekonomideki kayıpların izole edileceğinden söz ederek şöyle konuştu; "Hükümet, yavaşlayan ekonomik büyümeyi hızlandırmak için 2023 hedeflerine ulaşma adına öncelikle kamu yatırım ve inşaat harcamalarında artış hedefliyor. 2017 yılı bütçesinde kamu yatırımları hedefi yüzde 25 artarak 80 milyar liraya ulaştı. İnşaat sektörünü 2017 yılında destekleyecek diğer unsurlar da bulunuyor. Bunların başında konut kampanyalarının sürdürülmesi, bankaların konut kredisi kampanyaları, konut kredi faiz oranlarının göreceli düşük kalmaya devam etmesi ve konutta KDV indiriminin uzatılması, sektörün daha da canlanmasına yol açacaktır. İnşaat sektörünün 2017 yılındaki durağan ekonomiyi canlandırması ve dolayısıyla, inşaat yapımı ve üretimi sırasında kullanılan malzemelerle alt sektörlerdeki hareketliliğin başlatılmasına yönelik beklentilerimiz ise; kamu altyapı ve sanayi binaları inşaatı ve tedariki, yatırım teşvikleri kapsamındaki inşaatlarda KDV iadesi uygulamasının başlamasıdır'' dedi.



Bursa Haber


Geri Dön