26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 84.73'e yükseldi!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 84.73'e yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) güven endeksine bakıldığında inşaat sektörü güven endeksinin bir önceki ayda %83.42'iken Haziran ayında 84.73'e yükseldiği görüldü.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) güven endeksine bakıldığında, inşaat sektörün hızla geliştiğini ifade eden Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "İnşaat sektörü Türkiye genelindeki üretim sektörlerine % 3 fark attı. Demek ki sektör olarak kendimizi geliştirip vatandaşlara doğru hizmetler vermişiz. Çağdaş yaşanılabilir sağlam konutların projelerine ve imalatlarına, üretimine imza atmışız. Dolayısıyla tüketici güveni artmış buda yapılan işlerin doğruluğunu ifade etmektedir" diye konuştu. "Lokomotif Sektörüz" İnşaat sektörünün yaklaşık 300 meslek kuruluşunun lokomotifi olduğunu belirten Karat aş, "Özellikle Antalya'da Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı 400 bin işçinin 100 bin'i inşaat sektöründen. İnşaat sektörü, işçilerin SGK primlerini tam ve net ödeyen bir sektördür. Öte yandan İnşaat sektörümüz istihdam barındırarak kesintisiz iş imkânı sağlamakta. Turizm gibi değildir turizm sektöründe 6 ay işçi çalıştırılıp 6 ay sonra işten çıkarıyorlar bizim işlerimiz böyle değildir" şeklinde konuştu. Bunu sürdüreceğiz İnşaat sektöründeki güven artışın çok önemli bir değere salip olduğunu belirten Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Dolayısıyla mevsimsel etkilerden arındırılmış olan inşaat sektörü güven endeksinin bir önceki ayda %83.42'iken Haziran ayında 84.73 olduğunu görüyoruz. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu artış alman kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinin yani aız talep dengesindeki arzuı devam etmesinin mevsim normallerin üzerinde olduğunu göstermektedir. Gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısında artış bekleyen girişim yöneticisinin sayısuıdan da kaynaklandığını biliyoruz. Yani burada girişimci sayısının artmasını açıklayacaksan ya müteahhitlerin projelerinin arttığını ya da mütealrlıit sayısuıuı arttığını söylemek gerekir" şeklinde konuştu. 


Prim eksiğimiz yok 

İnşaat sektörünün güven kazanmasuıda müteahhitlerin çok önemli bir yer edindiğini vurgulayan Başkan Karataş, "Türkiye'de işler arz talep dengesine göre; üretimin azlığı veya çokluğu fiyatların yüksekliği veya düşüklüğü doğru orantılıdır. Burada konuta ihtiyaç var ki liretini doğru yapan müteahhitlerin sayısında ve müteşebbisler sayısında artış var" dedi. 


Antalya Gazete Bir 


Geri Dön