28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü imar barışı için ne diyor?

İnşaat sektörü imar barışı için ne diyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin detaylarını paylaştığı imar barışı tasarısı ile ilgili Kiler GYO Genel Müdürü Gürdil ve Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yamaç görüşlerini paylaştı...



Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil: Vergi gelirleri artacak

İnşaat sektörü imar barışı için ne diyor?

İmar barışı ile ruhsatsız veya imar mevzuatına aykırı yapılara, yapı kayıt belgesi verilebilecek. Bu şekilde Türkiye’de yaklaşık 13 milyon bağımsız yapıdan bahsediliyor. Çok ciddi bir rakam, aileler ile birlikte 40 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle tasarının yasalaşmasını çok önemsiyoruz. Böylece hem Türkiye’nin yıllardır kanayan bir yarası çözüme kavuşmuş olacak, hem de söz konusu yapıların kayıt altına alınmasıyla birlikte vergi gelirleri artacak.

Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç: Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak

İnşaat sektörü imar barışı için ne diyor?

İmar barışı yaklaşık 13 milyon bağımsız yapıyı ilgilendiriyor. Yapı kayıt belgesi verilecek binalardan alınacak bedelle kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacaktır. Malum uzmanların da sık sık dile getirdiği bir deprem gerçeğiyle de karşı karşıyayız. Kentsel dönüşümle birlikte hem yapılar yenilenecek hem de şehirdeki çarpık kentleşmenin önüne geçilmiş olacak. Sonuç itibariyle imar barışı ile herkesin kazançlı çıkacağı önemli bir adım atılacağına inanıyoruz.


Geri Dön