29 / 03 / 2024

İnşaat sektörü yeni kampanyalarla canlanacak!

İnşaat sektörü yeni kampanyalarla canlanacak!

Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil ve Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç, konutta yeni kampanya ve KDV indirimi ile görüşlerini paylaştı... 



Konutta yeni kampanya ve KDV indirimi ile ilgili sektör temsilcilerinden Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil ve Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç’ın görüşlerini paylaştı.

Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil

"İnşaat sektörü canlanacak"

İnşaat sektörü yeni kampanyalarla canlanacak!

Hükümetimizin imar barışının ardından attığı bu adım bir süredir yavaş seyreden satışların canlanmasında önemli bir itici güç olacak. Geçen yılın son çeyreğinden beri konut satışları kredi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle talebin ertelenmesine sebep olmuştu.  Şimdi hem yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen KDV indirimi, hem de tapu harcı oranının düşürülmesi konut satın almayı planlayanlar açısından konut yatırımının cazibesini artıracaktır. Özellikle büyük ve lüks konutlarda bu indirimin etkisi daha fazla hissedilecektir. İnşaat sektörü olarak bizlerin de uzun bir zamandır beklediği bir destekti, Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu kararlar ve teşvikler ile hem konut satışları hareketlenecek, hem de gerçekleşen satışlar ile vergi gelirleri artacağı için bütçe disiplini açısından da bir rahatlama sağlayacaktır. Ayrıca konut sektöründe lüks segmente yönelik üretilen konutların orta ve düşük gelir grubuna hitap etmemesi  ve yüksek kredi oranları zamanla bu segmentte bir miktar arz fazlası oluşmasına neden oldu. Hükümetimizin son olarak açıkladığı konut kampanyası çalışmaları da faiz indirimi yönündeki beklentilerimizi de güçlendiriyor. Başbakanımızın konut stoğunu azaltmak için Ziraat Bankası ve diğer bankaların kampanya başlatacağını duyurması da bu anlamda sektörümüzün geleceği açısından umut verici bir gelişmedir. 


Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç

"Bekleyen konut alıcıları harekete geçecek"
 
İnşaat sektörü yeni kampanyalarla canlanacak!

Konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlar veya daha büyük bir konut sahibi olmak isteyip elinde yeterli miktarda birikimi olmayanlar için KDV oranının yüzde 8’e indirilmesi ile yeni bir fırsat oluştu. Hükümetimiz konut sahibi olmayı kolaylaştırmak için bütün olumlu adımları atıyor. Sektör temsilcileri olarak bizlerde çeşitli kampanyalarla konut alıcılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başbakanımız tarafından son olarak açıklanan, oluşan konut stoğunu azaltmak için bankalara yapmış olduğu faiz indirimi çağrısıyla başlayacak konut kampanyası kapsamındaki faiz indirimi beklentimiz güçlendi diyebilirim. Bu olumlu gelişmelerle birlikte vatandaşlarımızın konut almak için artık çok fazla beklemeden harekete geçeceğini öngörüyorum. Böylece hem inşaat sektörü yeniden hareketlenecek hem de konut alımları kolaylaşacak. 
 

 


Geri Dön