23 / 04 / 2024

İnşaat sektörü yeni yılda canlılığını sürdürecek!

İnşaat sektörü yeni yılda canlılığını sürdürecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "2018 yılında da hizmetler, sanayi, tarım ve inşaat sektörünün canlılığını sürdürmesini bekliyoruz." diye açıklamalar yaptı. 



2017 beklentilerini ve 2018 hedeflerini açıklayan  Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan sektörlerde canlılığın devam etmesini beklediklerini aktardı. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Abdurrahman Kaan, bu yılın Türkiye ekonomisinde güçlü büyüme oranlarının gerçekleştiği bir dönem olduğunu belirterek, ilk iki çeyrekte yüzde 5,3 ve yüzde 5,4 olarak gerçekleşen büyümenin, üçüncü çeyrekte ivmesini daha da artırarak yüzde 11,1 ile son 6 yılın en iyi oranına ulaştığını hatırlattı.

 

Abdurrahman Kaan, yatırımlardaki artışın yalnızca inşaat sektörü yatırımlarından kaynaklanmamasının, sanayi sektörü adına büyük önem arz eden makine ve teçhizat yatırımlarının da yüzde 34 artış kaydettiğini sözlerine ekledi. 

 

Kaan, şunları aktardı;
"Yatırımlardaki artışın sürmesi, reel sektörün ekonomiye olan güveninin sürdüğüne işaret etmesi bakımından da oldukça önemli bir gelişme olmuştur. Ekonomi yönetimi tarafından alınan ek tedbir ve teşviklerle üçüncü çeyrekte 4 ana faaliyet kolunda da genişleme gözlendi. Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ekonomiye enjekte edilen ek kaynakların, vergi indirimlerinin ve ihracattaki canlanmanın büyümeyi harekete geçirdiği görülüyor. 2018 yılında da hizmetler, sanayi, tarım ve inşaat sektörünün canlılığını sürdürmesini bekliyoruz. Bilhassa imalat sanayisinde gerçekleşen yüzde 15,2'lik artışla yüzde 14,8 genişleyen sanayi sektörü önümüzdeki dönem için umut vermektedir. Yılın tamamı için büyüme oranının yüzde 7 civarında olacağını tahmin ediyoruz. 2018 yılı da böyle bir motivasyonla girdiğimiz ve önde gelen ekonomiler arasından pozitif olarak ayrıştığımız bir yıl olacaktır. Bu bağlamda 2018 yılında Türkiye ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak reel ekonomiye yönelik iyimser beklentilerimizi koruyoruz." 


Geri Dön