19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 30 yılda büyük gelişme kaydetti!

İnşaat sektörü 30 yılda büyük gelişme kaydetti!

12 yılda Türkiye ekonomisinden daha çok büyüyen inşaat sektörünün önemli değişimler geçirdiğinin altını çizen Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, kurumsallaşma da önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.



12 yılda Türkiye ekonomisinden daha çok büyüyen inşaat sektörünün önemli değişimler geçirdiğinin altını çizen Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, kurumsallaşma da önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.


Ekonominin lokomotif sektörü inşaat, 30 yılda çok büyük mesafeler kat etti. İleri teknoloji kullanan ve 2 milyona yakın insanı istihdam eden sektörün bu süreçte önemli değişimler geçirdiğini anlatan Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, "Sektörümüz kurumsallaşmada da önemli mesafe kat etti. İş güvenliği en önemli konulardan biri haline geldi. Hemen her türlü inşaat malzemesini üretip yurtdışına ihraç eden bir sektöre dönüştü" dedi. Bu dönüşümde son 12 yıldır yaşanan istikrarın payının büyük olduğunu belirten Yavuz Pala, "Türkiye politik istikrarı yakalayıp, ekonomik potansiyelini de adım adım hayata geçirmeye başladı. Kuşkusuz bunda gayrimenkul sektörünün katkısı büyük" diye konuştu. İnşaat sektörünün geldiği noktayı 30 yıl öncesiyle kıyaslamanın mümkün olmadığının altını çizen Ertuğrul Yavuz Pala, "Bazı verilerle belki bir kıyaslama yapılabilir ama aslında bugün ile 30 yıl öncenin kıyaslanması hem mümkün hem de doğru değil. Çünkü sektör 30 yılda biraz gelişse de aslında ağırlıklı olarak yenilendi veya yenilik getirdi" diye konuştu. 


3'ÜNCÜ KÖPRÜ GURURUMUZ 


Pala, "30 yıl önce mahalle arası müteahhitler vardı. İnsanlarımız onların yaptığı sağlıksız binalarda otururdu. Oysa bugün markalı konut üreticileri var. İçerisinde her türlü sosyal donatısı olan güvenlikli ve depreme dayanıklı siteler inşa ediliyor. 

30 yıl önce biz bugün yaşadığımız evleri hayal dahi edemezdik" diye konuştu.


Pala, "Boğaziçi Köprüsünü İngilizler, Fatih köprüsünü Japonlar yapmıştı, şimdi kendimiz daha modern, daha büyük 3. Köprüyü inşa ediyoruz. Bu çok büyük bir gurur" dedi. 


"Yeni Türkiye" diyebilmek için inşa etmek gerektiğinin altını çizen Pala, şöyle konuştu: "İnşaat ekonomiyi büyüten ve 2 milyon kişiye istihdam sağlayan bir sektör. Burada üniversite mezunlarının yanı sıra okuma yazma bilmeyenler dahi istihdam ediliyor. O nedenle inşaat sektörü çok önemli bir görev üstleniyor. İnşaat 10 yılda hep Türkiye ekonomisinin üzerinde büyüme gösterdi. Ben büyümenin bu yıl da yüzde 10'u bulacağına inanıyorum." çizgiye sahip Ertuğrul Yavuz Pala, Sabah gazetesinin hayata geçtiği ilk günden bu yana hep farklı bir çizgisi olduğunu belirterek, "30 yıl dile kolay, bu kadar uzun süre ayakta kalabilen gazetemiz çok fazla yok. 


Her zaman doğru ve tarafsız haberleri kendisinden beklediğim Sabah gazetesinin yeni yaşını kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyorum" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön