19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü yüzde 6, Peli Parguet yüzde 25 büyüdü!

İnşaat sektörü yüzde 6, Peli Parguet yüzde 25 büyüdü!

Peli Parquet’nin 2008’den bu yana düzenli olarak organize ettiği bayi toplantısı 7-10 Aralık tarihleri arasında Pendik Green Park Oteli’nde gerçekleşti. İnşaat sektöründeki son durumu ve 2016 yılının değerlendirmesini yapan Peli Parguet 2017 yılı kampanyaları ve hedeflerini açıkladı.



7-10 Aralık tarihleri arasında Pendik Green Park Otel’de düzenlenen Peli Parquet bayi toplantısına tüm bayiler eksiksiz katıldı. Birçok seminerin düzenlendiği, eğitimlerin verildiği kapsamlı toplantının son gününde Vezirköprü Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan açılış konuşmasında inşaat sektörünün son durumunu anlatarak, kendi markalarının 2016 yılını değerlendirdi ve 2017 hedeflerinden söz etti.


EKİM AYINDA KONUT SATIŞLARI YÜZDE 25 ORANINDA ARTTI

Bu toplantıları 2008’den bu yana düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Murat Turan konuşmasında; inşaat sektöründe bütün Avrupa’yı dolaşsanız Türkiye’deki kadar çok proje bulamazsınız dedi. Türkiye’de 0-24 yaş arası nüfusun yüzde 40 oranında olduğunu belirten Turan; 24 Avrupa ülkesine bedel genç nüfusumuzun olduğunu söyledi.


Turan, “Yaygın kanaatin aksine gerek genç nüfusun ihtiyaçları bakımından gerekse elimizdeki konut stoğunun hem dayanıksızlığı, hem eskiliği hem de plansızlığı itibarıyla inşaat sektörünün durması ya da yavaşlaması imkansız. İnşaat sektöründe ilk 9 ayda yapı ruhsatları yüzde 6 artış göstermiştir. Ekim ayında konut satışları ise yüzde 25 artmıştır. Son 1 yılda ülkemizin yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen bizler belki de gelecek nesillerimizin asla yaşayamayacağı bir fırsatla karşı karşıyayız. Bizim bu fırsatı iyi değerlendirerek, iyi hazırlanıp, çok çalışıp önümüzdeki 10-15 yıl planlı bir büyüme sağlamamız gerekiyor” dedi.


2016 YILINDA CİROMUZU YÜZDE 35 ARTIRDIK

Ülke ve genel inşaat sektörü bu durumdayken 2016 yılında inşaat sektöründeki yüzde 6 büyümeye karşılık Peli Parquet olarak yüzde 25 büyüdüklerini ifade eden Turan “11 ayda ciromuzu yüzde 35 artırdık. Verimliliğimizi, kapasitemizi bir yılda yüzde 15 artırdık. Bu büyüme ile sektördeki gücümüzü daha da pekiştirdik. Son iki yıldır bilişim üzerine yaptığımız yatırımlar 2017 yılında da devam edecek. Bunların dışında satış ve merkez ofisimizi İstanbul’a taşıyarak daha ulaşılabilir bir noktaya geldik. İstanbul ve Ankara’dan sonra Samsun’da Bölge Müdürlüğümüzü açtık. Yakın bir gelecekte İzmir’de de Bölge Müdürlüğümüzü açmayı planlıyoruz’’ dedi.


2016’NIN EN GÜVENİLİR PARKE MARKASIYIZ

2017 yılında saflarımızı daha da sıklaştırarak ve bir bütünün parçası olarak gücümüze güç katacağız. Ustalarımızın senede bir gün değil her saat her an yanlarında olacağız.. Etkin satış gücümüz, şeffaf politikamız, kalite anlayışımız ile ben inanıyorum ki 2016 yılının en güvenilir parke markası Peli Parquet oldu. Türkiye’nin bayilerine en çok kazandıran parke markasıyız” diyerek sözlerini bitirdi.


SATIŞ POLİTİKALARIMIZLA RAKİPLERİMİZDEN FARKLIYIZ

Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan’ın ardından Peli Parquet Satış&Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Orhan Demirbaş 2016 yılı ve 2017 yılını anlattı. Demirbaş 7 Şubat 2016’da geliştirdikleri özel satış politikaları sayesinde sektör rakiplerinden farklı bir yol izlediklerinin altını çizdi.


Diğer firmalardan farklı olarak her şehirde ya da her bölgede birkaç toptancılık değil, bir bölge içinde distribütör mantığı ile bir toptancılık ya da bir distribütörlük verip her şeyi bu sistemle kurgulamak istediklerini söyleyen Demirbaş, “Uygulanan bu çalışma ile artık her bölgede tek toptancımız var. Her bölge içinde en az bir bölge sorumlusu belirledik” dedi. Bu sistemin oturması ile herkesin kendi bölgesine hakim olduğunu söyleyen Demirbaş, sistem sayesinde 11 ayda bayilerde karlılık oranının yükseldiğine değindi. 7 Şubat’ta izlediğimiz yeni yol haritası sayesinde en az büyüyen bayi 11 ayı yüzde 40’ın üzerinde büyüme ile tamamladı.


Tüm bayilerin eksiksiz katıldığı toplantının son gecesi Peli Parquet yönetim kurulu üyeleri ve yöneticilerinin katıldığı yemekle son buldu.


Geri Dön