26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe projelere para bulmak zorlaştı!

İnşaat sektöründe projelere para bulmak zorlaştı!

Siyasi ve ekonomik gelişmelerin inşaat sektörüne etkisini analiz eden Müteahhitler Birliği, mega projelerin ve büyük özelleştirmelerin finansmanında sorun yaşanacağı uyarısında bulundu. Projelere para bulmak zorlaştı...



Siyasi ve ekonomik gelişmelerin inşaat sektörüne etkisini analiz eden Müteahhitler Birliği, mega projelerin ve büyük özelleştirmelerin finansmanında sorun yaşanacağı uyarısında bulundu. Müteahhitler Birliği, son siyasi ve ekonomik gelişmelerin inşaat sektörü üzerindeki etkisini analiz etti. 


Birlik tarafından hazırlanan analiz raporunda, Merkez Bankası'nın faiz artırmasının, bankaların kredi faizlerini de artırmasına yol açacağı belirtilerek, bunun da maliyetli bir durum yaratacağı ifade edildi. 


Raporda, Merkez kararı ile "mega projeler" ve "büyük özelleştirmelerin" finansmanında sorun yaşanacağı belirtildi. Analizde, inşaat sektörünün konut üretimine yöneldiği ve konut sektöründe balon oluştuğu kaygılarının çoğaldığı ifade edilirken, "Konut talebinin yavaşlaması ve stokların büyümesi olasılığı, sektördeki yeni yatırım iştahını ve inşaatın ekonomiye katkısını azaltabilecek ciddi bir olumsuz senaryo" tespiti yapıldı. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön