20 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe yeni düzenlemelere ihtiyaç var!

İnşaat sektöründe yeni düzenlemelere ihtiyaç var!

Cihan inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, inşaat sektöründe birçok alanda yeni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu açıkladı. 



Cihan inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, inşaat sektöründe birçok alanda yeni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Yavuz Pala, "Sektörde yeni bir yasaya ihtiyaç var" dedi.

 

Kentsel dönüşümde hız yılı olarak ilan edilen 2018, sektörde birçok konunun yeniden masaya yatırılmasını gündeme getirdi. Bugüne kadar birçok konut projesinin mahalle müteahhitleriyle yapıldığına vurgu yapan sektör temsilcileri, yeni dönemde kentsel dönüşümle daha büyük montanlı projeler inşa edileceğini, bunun da mahalle müteahhitleriyle mümkün olmayacağını söyledi. Sektör temsilcileri müteahhit enflasyonu olduğunu da aktardı.

 

TEDBİR ALINMASI GEREKİYOR
Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, birtakım tedbirlerin alınabileceğini vurguladı. Pala, "Canlılığı korumak adına bir takım tedbirler alınabilir. Artan inşaat maliyetleri ve buna bağlı olarak konut fiyatlarının yükselmesi ile satışların düşmesi gibi olası sıkıntıların önüne geçmek için yeni finans modellerine ve düzenlemelere ihtiyaç var. inşaat sektörünün durmaması için imar, tapu, ruhsat, mülkiyet, finans, yapım, satış ve teslim gibi tüm aşamaları A'dan Z'ye düzenleyecek bütüncül bir çalışmanın yapılarak hayata geçirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 


Geri Dön