28 / 03 / 2024

İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!

İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!

İhlas Yapı YKB Zeki Celep, Irmak Group (Vadişehir) YKB Yüksel Akgül ve Artaş YKB Süleyman Çetinsaya seçimden sonra Türkiye'deki ekonomik durumu ve inşaat sektörünü değerlendirdi.



Artaş YKB Süleyman Çetinsaya, İhlas Yapı YKB Zeki Celep ve Irmak Group (Vadişehir) YKB Yüksel Akgül seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.


İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep:


İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!


Tek parti iktidarının ekonomi ve sektör açısından hayırlı olacağına inanıyoruz. Seçmenlerin yarısının tek parti iktidarından yana oyunu kullanması, milletimizin bu yöndeki kararlığının da bir göstergesi oldu. 1 Kasım sonrası siyasi ve ekonomik istikrar kalkınmayı da beraberinde getirecektir. Türkiye’nin ekonomideki yükseliş trendi bugünden sonra hız kazanarak devam edecektir. İnşaat sektörünün aktörleri olarak bizler de yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında üzerimize düşecek her görevi de İhlas Yapı olarak yerine getirmeye hazırız. Sonuçların tüm milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ederiz.


Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya:


İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!


Türkiye, potansiyeli son derece yüksek bir ülke. 7 Haziran öncesinde girilen seçim atmosferi ve sonrasındaki erken seçim kararıyla 2015 yılı bir anlamda da seçim yılı olarak geçti. Gerek yerli, gerekse yabancı yatırımcılar bu atmosferden etkilenerek yatırım kararlarını askıya almıştı. Ancak 1 Kasım seçimlerinde seçmenlerin yarısı istikrardan yana oyunu kullanarak kararlı bir adım attı. Bu sonuçlar ekonomide ve inşaat sektöründeki istikrarın devamlılık sağlayacağının da önemli bir göstergesi oldu. Bugünden sonra yerli ve yabancı yatırımcıların da hızla harekete geçeceği aşikar. Geçtiğimiz yıl global piyasalarda güvenli liman olarak nitelendirilen Türkiye, bu unvanını korumaya devam edecektir. Türkiye’nin önünü gerek ekonomik, gerekse stratejik atılımlar anlamında gayet açık görüyoruz. Bu seçimin tüm milletimiz adına hayırlı olmasını dilerim.


Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül:


İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!


1 Kasım seçimlerinin sonucu bize gösteriyor ki; milletimiz kavga, gürültü, kararsızlık istemiyor, istikrarlı ve güçlü bir Türkiye istiyor. Bu ülkenin kendi içinde çok güçlü çarkları var. Belirsizlikler milletimizi sürekli beklemeye ve kararsızlığa itiyor. Türkiye’nin dünya ülkelerini yakalaması için bir gününü dahi bekleyerek geçirmesi söz konusu bile olmamalı. Seçmenimizin de kararı bu yönde oldu ve her iki kişiden biri oyunu istikrardan yana kullandı. Biz eminiz ki; Türkiye’nin ekonomik parametreleri istikrarlı çizgisini koruyarak yükselme trendine devam edecek. Türkiye’deki seçimleri dışarıdan takip eden çok sayıda yabancı yatırımcı bulunuyor. Bu sonuçlarla birlikte yabancı yatırımcıların da Türkiye’deki yatırım kararları hızla sonuca bağlanacaktır. Önümüzdeki yeni dönem Türkiye adına istikrarın dönemi olacaktır. Ekonomik anlamda da inşaat sektörünün gelişimi anlamında da bu dönemi son derece verimli geçireceğimizi düşünüyoruz.



Geri Dön