26 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne yeni düzenleme geldi!

İnşaat sektörüne yeni düzenleme geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak inşaatlardaki beton kalitesinin daha aktif kontrolünün yapılması için yeni bir uygulama hayata geçiriyor. Beton numuneleri artık şantiye sahasında özel oluşturulacak saklama alanındaki muhafaza kutularında tutulacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak inşaatlardaki beton kalitesinin daha aktif kontrolünün yapılması için yeni bir uygulama hayata geçiriyor.

Yapı denetimi kapsamında Elektronik Beton İzleme Sistemi'ni (EBİS) daha önce uygulamaya alan bakanlık şimdi ise, beton numunelerinin şantiye sahasında özel oluşturulacak saklama alanındaki muhafaza kutularında tutulmasını şartladı. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle ayrıca beton kırım cihazı, sıcaklık ve bağıl nem ölçüm sensörleri EBİS hizmetlerinin alındığı kuruluşa ait olup bu cihazlar laboratuvarın iş yoğunluğu ile orantılı olarak belirlenen adette olmak üzere laboratuvarların kullanımı amacıyla ücretsiz şekilde teslim edilecek. Beton mikserlerine ilişkin yükümlülük 30 Kasım 2020 tarihi itibarıyla devreye alınacak.

UYMAYAN FİRMAYA CEZA

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, "Biz şantiyede taze betonu küplere alıyoruz. Bunların standartlara göre şantiye şartlarında 18-22 derecede saklanması gerekiyor. Ama bazen saklayamıyorlar. Saklamayan müteahhitler ya da laboratuvar firmaları artık cezalandırılacak. Hazır betonun içinde hangi malzemeler var onları da kayıt altına alacağız" diye konuştu.

İnşaat sektörü son çeyreğe iyi başladı! 


Geri Dön