26 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün istihdama katkısı devam ediyor!

İnşaat sektörünün istihdama katkısı devam ediyor!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Sanayi sektöründe istihdam bir önceki yılın aynı dönemine göre 376 bin kişi artarken, hizmetler sektöründeki artışlar da sürmektedir. Hizmetler sektörü istihdamında inşaat dahil 887 bin kişilik artış kaydedilmiştir." dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yazılı açıklamasında, şubat ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

Ekonominin her dönem 1 milyonun üzerinde istihdam oluşturma potansiyelini sürdürdüğünü söyleyen Elvan, uygulamaya konulan istihdam teşvikleri, artan ihracat, mal ve hizmet üretiminde görülen yükselişin de etkisiyle Şubat 2018 döneminde oluşturulan net ilave istihdamın 1 milyon 210 bine ulaştığını söyledi.

Bakan Elvan, iş gücüne katılım oranındaki artışın bu yıl da sürdüğünü söyleyerek, geçen yılın aynı dönemine göre iş gücüne katılım oranının 0,4 puan artarak yüzde 52,2'ye yükseldiğini vurguladı.

Bakan Lütfi Elvan, şöyle konuştu:

"İstihdamın sadece nicelik değil, kapsayıcılık yönü de iyileşmeye devam ediyor. Bu bağlamda ekonomimizin iş gücüne katılan genç nüfusumuzu istihdam etme kapasitesi artmaktadır. 2017 yılının ikinci yarısından itibaren sanayi istihdamında gözlenen pozitif katkı diğer göstergelerde olduğu gibi 2018 yılında da sürmektedir. Bu gelişmeler, büyümenin kompozisyonuna dair olumlu işaretler vermektedir. Sanayi sektöründe istihdam bir önceki yılın aynı dönemine göre 376 bin kişi artarken, hizmetler sektöründeki artışlar da sürmektedir. Hizmetler sektörü istihdamında inşaat dahil 887 bin kişilik artış kaydedilmiştir." 


Geri Dön