23 / 04 / 2024

İnşaat sektörününde güven ve istikrara ihtiyacı var!

İnşaat sektörününde güven ve istikrara ihtiyacı var!

'Zamanın Ötesinde Bir Mimarlık Anlayışı' sloganı ile yola çıkan MPol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Polat "Tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektörününde güven ve istikrara ihtiyacı var" dedi.



5 yıl önce kurulan MPol inşaat, bu süre zarfında yüzlerce aileyi ev sahibi yaptı. Karataş, Seyrantepe, Merveşehir, Akkent, Beykent, Beylerbeyi, Oğuzeli Araban'da devam eden projeleri ile her geçen gün yeni projelere imza atan MPol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Polat hem sektörün sorunlarını anlattı, hem de 1 Kasım seçimleri sonrasında ülkemiz ve özelde Gaziantep için nasıl bir tablo çıkacağı konusunda öngörülerini paylaştı. 

Polat, "Karataş, Seyrantepe, Merveşehir, Akkent, Beykent, Beylerbeyi, Oğuzeli ve Araban'da devam eden projelerimizin yanında yeni projelerimizin de fizibiliteleri konusunda AR-GE birimimiz aralıksız çalışıyor. Gayrimenkul konut yapımında çıtayı ciddi anlamda yükseltmek istiyoruz. Ciddi arsalar üzerinde araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa zamanda yeni projemize başlayacağız. Konut yapımında hedefimiz sınıfının güvenilir ve saygın en iyisi olmak. Şirketimiz insan kaynaklarına önem vermekte. 


Bilgi çağı olarak adlandırılan bu çağda, bilgiyi üreten ve bilgiyi kullanan insanlara ihtiyacımız var. 

Kısacası AR-GE'ye önem veriyoruz." "İnşaat beşikten mezara kadar iş kollarını kapsayan bir sektör. Yüzlerce iş kolunu içinde barındıran. 

Ülkelerin ekonomilerini yönlendiren çok geniş kapsamlı bir sektördür. İnşaat sektöründe her koşulda yaşamınızı idame ettirebilirsiniz." "12 yıllık tecrübesi ile Ak Parti bir çok alanda olduğu gibi inşaat sektörünün gelişmesinde çok önemli projelere imza attı. Özellikle yapı kontrol ve güvenliği konusunda her geçen gün gelişen ve değişen mevzuatlar da vatandaşın memnuniyetini kazandı. Gaziantep belediyeleri yerelde ciddi çalışmalarla ve projelerle bu başarıya katkı sağladı. 2 Kasım sabahına huzur, güven, ekonomisi sağlıklı, terör sorununun bittiği, istikrarın yeniden inşa edildiği bir güne uyanmak istiyoruz" "Ülkemin barış atmosferinde, daha güzel yarınlara hep birlikte yürüme temennisinde bulunuyorum. Göz yaşlarının dindiği, sağlık ve mutluluk içinde nice yarınlar diliyorum. Allah bu milleti her türlü acı ve musibetten uzak eylesin.


5 yıl önce kurulan MPol inbu süre zarfında yüzlerce aileyi ev sahibi yaptı. Karataş, Seyrantepe. Merveşehir, Akkent. Beykent, Beylerbeyi, Oğuzeli Araban da devam eden projeleri ile her geçen gün yeni projelere imza atan MPol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Polat hem sektörün sorunlarını konuştu, hem de 1 Kasım seçimleri sonrasında ülkemiz ve özelde Gaziantep için nasıl bir tablo çıkacağı konusunda öngörülerini paylaştı. 5 yıldır inşaat sektörüne aktif olarak hizmet sunuyorsunuz. Mesleğe başladığınız ilk yılları düşünecek olursanız mesleki açıdan geçen zamanda yaşanan en büyük değişim nedir? 


"Aslında benim inşaatla tanışmam çocukluk yıllarıma dayanıyor. 20 yıldır aktif olarak inşaat sektöründe çalışıyorum. İnşaat benim baba mesleğim. İnşaat sektörü özellikle Ak Partinin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana çok önemli gelişmeler sağladı. Türkiye bir uçtan bir uca şantiyelerle ayağa kalktı. İstihdam açısından da ciddi bir yer tutmaktadır. En büyük değişim tabii ki teknolojik olarak gerçekleşti. Geçmişte İşçi ile kazma kürekle kazı yaparken, komprösürü ile sert ve kaya hafriyatı yaparken. Şimdi bu işleri yapan güçlü ve modem iş makineleri çıktı. Çeşitliliği bol inşaat malzemeleri bollaştı.


İnşaat sektörü ile ilgili var olan sıkıntıları firma olarak aşmayı nasıl başarıyorsunuz? 

"Şirket tanıtım dosyamızda ve şirket referanslarımızda gördüğünüz gibi. İnşaat sektöründeki küçükte olsa çözüm isteyen değişik iş kalemlerini taahhüt olarak yapmamız nedeni ile aranan firma olmamızdan işsiz kalmadık. "Zamanın Ötesinde Bir Mimarlık Anlayışı' sloganı doğrultusunda hep tercih edilen bir firma olduk. 

Yaptığımız işin kalitesinden asla ödün vermedik. 

Sektör bugün öyle bir hale geldi ki; verimlilik ve kan düşünmeden meslekten olmayan inşaat sektörünü bilip bilmeden bodoslama dalan insanlar inşaat sektörüne girip zor durumda kalmışlardır. Bu yüzden de işim olsun, bugün çalışayım yarın da Allah kerim diyerek yuvarlana yuvarlana giden insanlar çoğalınca sektörde daralma meydana geldi. Sektörü takip ediyoruz. ARGE'ye önem veriyoruz." Türkiye'de inşaat sektörü içerisinde olmanın avantajları neler? 


"İnşaat beşikten mezara kadar iş kollarını kapsayan bir sektör. Yüzlerce iş kolunu içinde barındıran. Ülkelerin ekonomilerini yönlendiren çok geniş kapsamlı bir sektördür. İnşaat sektöründe her koşulda yaşamınızı idame ettirebilirsiniz." MPol İnşaatı diğer bölge firmalarından ayıran en belirgin özellik sizce nedir? 

"Takdir edersiniz ki bu ayrıcalığı bizimle birlikte çalışanlar cevaplayabilirler. Bu kararı verecek olanda onlardır. Bizimle birlikte çalışan mühendisinden, kalıpçısına, elektirikçisinden, sıvacısına ve elbette teslim ettiğimiz dairelerimizi alıp yuva kuran ailelerimize sormanız gerekir. Biz şu ana kadar yaptığımız projelerde hep takdir gördük." Şu anda devam eden projeleriniz neler? 

"Karataş, Seyrantepe. Merveşehir. Akkent. Beykent. Beylerbeyi, Oğuzeli ve Araban da devam eden projelerimizin yanında yeni projelerimizin de fizibiliteleri konusunda AR-GE birimimiz aralıksız çalışıyor. Gayrimenkul konut yapımında çıtayı ciddi anlamda yükseltmek istiyoruz. Ciddi arsalar üzerinde araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa zamanda yeni projemize başlayacağız. Konut yapımında hedefimiz sınıfının güvenilir ve saygın en iyisi olmak. Şirketimiz insan kaynaklarına önem vermekte. Bilgi çağı olarak adlandırılan bu çağda, bilgiyi üreten ve bilgiyi kullanan insanlara ihtiyacımız var. Kısacası AR-GE'ye önem veriyoruz."


Önümüzdeki yıllarda MPol İnşaat'ı nende görüyorsunuz? 

"Tabii ki temel felsefemiz değişerek ve gelişerek yolumuza devam etmektir. Çünkü bu konuda da geçmişte iyi referanslarımız ve tecrübemiz vardır. Daha önce tamamladığımız ve devam eden projelerimizde elimizde olmadan yaptığımız yanlışlıklar ve hatalarımızdan ders çıkarıyoruz. Telafisi konusunda her türlü çabayı sarfediyoruz. Sloganımız da vurguladığımız gibi 'Zamanın 

Ötesinde Bir Mimarlık Anlayışı'nı ilke edindik. Vatandaşımızın memnuniyeti bizim için öncelikli bir konu. Böyle olmaya da devam edecek."


 1 Kasım Genel seçimleri ile ilgili düşünceleriniz neler? 

"12 yıllık tecrübesi ile Ak Parti bir çok alanda olduğu gibi inşaat sektörünün gelişmesinde çok önemli projelere imza attı. Özellikle yapı kontrol ve güvenliği konusunda her geçen gün gelişen ve değişen mevzuatlar da vatandaşın memnuniyetini kazandı. 


Gaziantep belediyeleri yerelde ciddi çalışmalarla ve projelerle bu başarıya katkı sağladı. 2 Kasım sabahına huzur, güven, ekonomisi sağlıklı, terör sorununun bittiği, istikrarın yeniden inşa edildiği bir güne uyanmak istiyoruz" 


Son olarak neler söylemek İstersiniz? 

"Ülkemin barış atmosferinde daha güzel yarınlara hep birlikte yürüme temennisinde bulunuyorum. Göz yaşlarının dindiği, sağlık ve mutluluk içinde nice yarınlar diliyorum. Allah bu milleti her türlü acı ve musibetten uzak eylesin."



Geri Dön