25 / 04 / 2024

İnşaat şirketleri kritik eşiği aştı!

İnşaat şirketleri kritik eşiği aştı!

Uzun yıllar Türk şirketleri için 1 milyar en kritik eşikti. Limak İnşaat, enka İnşaat gibi şirketler bu kritik eşiği geçti...



Tüm dünyada şirketlerin büyümesinde "kritik eşik” olarak, 100 milyon, 500 milyon, 1 milyar, 5 milyar, 10 milyar, 25 milyar, 50 milyar ve 100 milyar rakamları kabul ediliyor. Şirketlerin bu bariyerleri, ne zaman ve ortalama ne kadar sürede geçtikleri ise büyüme performansını okumada en önemli gösterge olarak görülüyor. 

İnşaat şirketleri kritik eşiği aştı!

Capital Dergisi'nden Özlem Aydın Ayvacı'nın haberine göre; uzun yıllar Türk şirketleri için 1 milyar en kritik eşikti. Ancak TL'nin değer kaybı ve pek çok şirketin 1 milyar TL eşiğini yakalamasıyla işler değişti. Türkiye'nin devler ligindeki ilk 100'e girmek için artık en az 5 milyar TL ciro hedefleniyor.

İnşaat şirketleri kritik eşiği aştı!

"HER YIL DÖVİZ CİNSİNDEN YÜZDE 5 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ"

MURATHAN DORUK GÜNAL / MAPA İNŞAAT CEO'SU

"ANAHTAR SEKTÖRLERDEYİZ" 

Mapa İnşaat'ı 1976 yılında Mehmet Nazif Günal kurdu. İlk 10 yılımızda Türkiye'nin ilk büyük santralini, Türkiye'nin ikinci büyük barajını ve Ankara'nın ilk Hilton otelini inşa ettik. O zamandan bu yana EMEA genelinde, turizm, yenilenebilir enerji, havaalanları ve hava taşımacılığı gibi kârlı anahtar endüstrilere odaklandık.

GELİRLER DIŞARIDAN 

Bugün gelirlerimizin yüzde 85'i Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'daki projelerden geliyor. 200'den fazla projeyle teslim ettiğimiz iş tutarı, 11 milyar doları geçti. Yıllık gelirlerimiz 1,3 milyar doları aştı. İnşaat projelerimizde işverenlerimiz ağırlıklı olarak hükümetler. Zamanında ve bütçesinde teslim, en önemli başarımız. Önümüzdeki yıllarda ciroda yabancı para cinsinden yüzde 5 büyüme hedefliyoruz.

İnşaat sektörü Kovid-19'da nasıl ayakta kaldı?


Geri Dön