25 / 04 / 2024

İnşaat ve gayrimenkul satış sektörünü neler bekliyor?

İnşaat ve gayrimenkul satış sektörünü neler bekliyor?

Ticaretin dijitalleşerek kolaylaşacağı, yeni iş yapma kültürlerinin doğacağı ve gerçeğe değer verilen yeni bir sistem ortaya çıkacak. Bu sistemle gayrimenkul sektöründe gerçek alıcıya doğrudan ulaşılabilecek modeller, ilan sitelerine bağımlı olmayan alternatif pazarlama kanalları öne çıkacak...



Ticaretin dijitalleşerek kolaylaşacağı, yeni iş yapma kültürlerinin doğacağı ve gerçeğe değer verilen yeni bir ekosistem oluşuyor. Bu yeni sistemin adı 'Döngüsel Ekonomi' olarak belirtiliyor. Peki, satış odaklı sürdürülen inşaat faaliyetleri yeni ekosisteme uyum sağlayabilecek mi?

Yeni ekosistemle, çok sayıda insan işini kaybedecek, işletmeler kapanacak, birçok sektör ekonomiden çıkacak, yeni bir iş yapma kültürü egemen olacak. İnsanlar yeni dönemde harcamalarını en temel ihtiyaçlarını gidermek üzerine yapacak. Gelecekte en çok değişecek sektörlerin başında gayrimenkul ve turizm sektörlerinin olacağı tahmin ediliyor.

Gayrimenkulün yatırım enstrümanı olmaktan çıktığı günümüzde, tüketiciler bundan sonra sadece kullanma amaçlı emlak alımları gerçekleştirecek. Yeni dönemde ‘ikinci konut’ taleplerinde büyük oranda düşüşler yaşanacak, sabit ve orta gelir gurubuna yönelik konut satışlarında azalmalar olacak. Alıcıların azalacağı, stokların daha da artacağı döngüsel ekonomide klasik satış yöntemleri işlevlerini yitirecek. 

Gayrimenkul satış sektöründe teknoloji odaklı pazarlama yapan Gayrimenkul PR şirketi, yeni dönemde konut satışlarının stratejiler üzerinden gerçekleşeceğini ileri sürüyor. İlanı girip müşterinin aramasını bekleme döneminin geride kaldığını, seri ilan sitelerinde ilanların boğulduğunu ve gayrimenkullerin seçilemez hale geldiğine dikkat çeken şirket, gerçek alıcı kitlesine doğrudan ulaşılabilecek modellerin ve ilan sitelerine bağımlı olmayan alternatif pazarlama kanallarının öne çıkacağını belirtiyor. 

Bu sisteme uyum sağlayan vizyoner inşaat firmaları, süreci en az hasarla atlatıp yeni dönemde güçlü kalacak. İnşaat sektörü her ne kadar yeniliklere mesafeli yaklaşıyor gibi görünse de ekonomideki zafiyetleri, hassasiyetleri ve mecburiyetleri görerek, dönüşüme uyum sağlayacak ve çağdaş yöntemler bu sektörlerde kullanılacak. 

Bu tünelin bir çıkışı bulunuyor ve ışığı gören inşaat firmaları avantajlı olacak. 

İnşaat ve emlak sektöründe yeni dünya düzeni!

COVID-19 sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Emlakçı enflasyonu sona erecek!


Geri Dön