29 / 03 / 2024

İnşaat ve Mobilya Sektörü İş Forumu İstanbul'da düzenlendi!

İnşaat ve Mobilya Sektörü İş Forumu İstanbul'da düzenlendi!

İnşaat ve Mobilya Sektörü İş Forumu'n da konuşan İGED Başkanı Hüseyin Ataol bir aylık iş görüşmelerini bir güne sığdırdıklarını belirterek, forumda 1 milyar liralık anlaşma imzalanmasını beklediklerini söyledi...



Dört sivil toplum kuruluşu öncülüğünde gerçekleştirilen "İnşaat ve Mobilya Sektörü İş Forumu" İstanbul’da düzenlendi.

Florya İş Adamları Derneği (FİADER), İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED), İhracatçı ve Sanayici İş Adamları Derneği (İHSANDER) ve İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İSİAD) ortaklaşa düzenlediği forumda Türkiye’nin önde gelen 50 inşaat firması, 4 derneğe bağlı iş insanlarıyla yaklaşık olarak 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirdi.

 

6 ayda gerçekleştirilen iş görüşmeleri 1 güne sığdı

 

Forumda amaçlarının daralan ticaretin önünü açmak olduğunu kaydeden İstanbul Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ataol, “Amacımız üyelerimize iş olanakları sağlamak. Bugün buraya katılan üyelerimiz 6 ayda gerçekleştirebilecekleri iş görüşmelerini bir güne sığdırmış oldu” dedi. 


İkili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği forumda inşaat şirketleri, mobilya üreticileri ve tedarikçilerin görüşmelerde yaklaşık 1 milyar liralık iş hacmi oluşturduklarına değinen  Hüseyin Ataol “Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirdiğimiz tekstil forumunda yaklaşık olarak 250 milyon liralık bir iş hacmi oluşturduğumuzu göz önüne alırsak bugün inşaat ve mobilya sektörlerinde 1 milyar liralık bir iş hacmi oluşturabileceğimiz kanısına varıyoruz. İnşaat ülkemizin lokomotif sektörlerinde olması, altında birçok iş koluna da imkan sunması sebebiyle daha geniş bir kesime hitap etmekte. Bugün gerçekleştirdiğimiz iş forumumuza da bu lokomotif sektörümüzün öncüsü 50 büyük inşaat firması katılım göstermiştir” dedi.

2014 yılının zor bir yıl olacağını vurgulayan  Ataol, “İnşaat sektörünün bu senede çok aktif çalışacağı aşikar. Ekonomik dalgalanmaların anında etkilediği bir sektör. Tedbirli davranmak lazım” diye konuştu.

 

İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği İSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Özbekli ise Cari açığı kapatmak adına bu tip programların çok büyük yarar sağladığını belirtti. Özbekli, ”Amacımız büyük pastayı tabana yayarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak” dedi.



Geri Dön