19 / 04 / 2024

İnşaatın devleri Moskova'da buluştu!

İnşaatın devleri Moskova'da buluştu!

Moskova Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13'üncü kez kapılarını açtı



 

Moskova'da gelenekselleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13'üncü kez kapılarını açtı. Para dergisinde yer alan habere göre, 18-20 Eylül tarihleri arasında Radisson Collection Hotel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen forum, 800'den fazla uluslararası gayrimenkul şirketinden 2 bine yakın uzmanı bir araya getirdi. 200 konuşmacının bilgi ve tecrübelerini paylaştığı forumda, Turkuvaz Medya da Para ve Forbes dergileri ile yerini aldı.

Turkuvaz Medya'nın TPIY ana sponsorluğunda forum içinde düzenlediği özel etkinliğe çok sayıda üst düzey isim katıldı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Yeni Moskova Bölgesi Başkanı Vladimir Zhidkin, Moskova Türk Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Zeynep Gündüz ve Proestate Forum Direktörü Pavel Goncharov'un birer konuşma yaptığı etkinlikte, uluslararası gayrimenkul firmalarının temsilcileri ve yatırımcılar bilgi paylaşımı yapma fırsatı buldu.

"Küresel Büyümenin iki Başkenti" temalı özel etkinlik, Rusya ve Türkiye arasındaki sektörel bağların güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak kaydedildi. Turkuvaz Medya'nın özel etkinliğine, Emlak Konut Gayrimenkul, THY Moskova Ofisi, İTO, JSC işbank, Lal Değerleme ve RJ Models gibi önde gelen kurumların yetkilileri katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "İki ülke liderleri arasında son yıllarda artan pozitif ilişkilerin ticari ilişkilerimize de pozitif katkı sunacağına inanıyorum, iki ülke arasında 100 milyar dolar olan ticaret hacmi hedefimize çok kısa sürede ulaşacağımızdan şüphem yok. Konut ve emlak alanında Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev ile detaylarını konuştuğumuz mutabakat zaptı, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile Yakuşev arasında Ekim ayında imzalanacak."

Türk-Rus ilişkilerinin giderek güçlendiğine işaret eden Yeni Moskova Bölgesi Başkanı Vladimir Zhidkin ise, "Türk inşaat firmaları faaliyet, kalite ve fiyat bakımından rakipsiz" dedi.

Rusya'nın yeniden inşa edilmesinde önemli rol oynayan Türk müteahhitlik firmaları için yeni iş fırsatları sunan Proestate, Türkiye'deki projelerin uluslararası arenada tanıtımı için de değerli bir platform olarak görülüyor.


Geri Dön