16 / 04 / 2024

İntema İnşaat ilişki taraf işlemlerinin yönetim kurulu sonucu yayınladı!

İntema İnşaat ilişki taraf işlemlerinin yönetim kurulu sonucu yayınladı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş., yaygınlık ve süreklilik arz eden ilişki taraf işlemlerine ilişkin yönetim kurulu raporunun sonuç bölümünü yayınladı.



İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş.2014 yılında gerçekleştirilen yaygınlık ve süreklilik arz eden işlemlerin incelenmesi ve 2015 yılında gerçekleşecek benzer yaygınlık ve süreklilik arz eden işlemlerin uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan raporun sonuç bölümünü yayınladı.


Açıklama:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. Maddesi gereğince, ilişkili taraflarla 2014 yılında gerçekleştirilen yaygınlık ve süreklilik arz eden işlemlerin incelenmesi ve 2015 yılında gerçekleşecek benzer yaygınlık ve süreklilik arz eden işlemlerin uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan raporun sonuç bölümü aşağıda sunulmaktadır.


İlişkili Kuruluş İşlemlerine İlişkin Rapor'un Sonuç Bölümü


Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. maddesi hükmü gereğince, Kuruluşumuz İntema İnşaat Ve Tesisat Malzemeleri Yatırım Ve Pazarlama A.Ş.'nin ilişkili tarafı olan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. Ve Tic. A.Ş. ve Vitra Karo San. Ve Tic. A.Ş.'nin; 2015 yılı finansal planlaması (bütçe) kapsamında yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerinin bir hesap dönemi içerisindeki ayrı ayrı tutarlarının, 2014 yılı hesap dönemi içerisindeki tutarlarının kuruluşumuzun kamuya açıklanan 2014 yılı finansal tablolarında yer alan satışların maliyetine olan oranının %10'undan fazlasına ulaştığı ve 2015 yılında da bu %10 limitinin üzerinde aynı koşullarda ilişkili taraf işleminin gerçekleşeceği öngörüldüğünden, yapılan bu işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yöntemi ve bu yöntemin seçilmesindeki gerekçeler açıklanarak, işlemlerin önceki yıllarla uyumlu, piyasa koşullarına ve yasal düzenlemelere uygun olduğu kanaatine varılmıştır.


İntema İnşaat Ve Tesisat Malzemeleri Yatırım Ve Pazarlama A.Ş.


Geri Dön