26 / 04 / 2024

İnterduşkabin inşaat malzemelerinden enerjiye yöneldi!

İnterduşkabin inşaat malzemelerinden enerjiye yöneldi!

Türkiye ve yurtdışı pazarında banyo ekipmanları üretip pazarlayan  İnterduşkabin, enerji sektörüne yöneldi 



Türkiye ve yurtdışı pazarında; duş ve küvet kabinleri, banyo küveti, duş teknesi, jakuzi, hidromasajlı küvetler, buhar banyosu, Türk hamamı fonksiyonlu kompakt duşüniteleri üretip pazarlayan İnterduşkabin, enerji sektörüne yöneldi.

İnşaat malzemeleri sektöründe 19 yıllık deneyim ile faaliyetlerini sürdüren firma, yeni kurduğu Diston Solar Panel Enerji Sistemleri ile güneş enerjili aydınlatma sistemlerive kendi enerjisini üreten ekolojikbinaları projelendiriyor. Firmanın asıl hedefi ise şu anda Çin'den ithal ettiği güneş solar panellerini üretebilmek.

Kurdukları yeni şirket ile güneş santrallerinden oluşan yenilenebilir elektrik enerjisi üretmine yöneldiklerini belirten İnterduşkabin Genel Müdürü Veysel Demir, "Güneşenerjili aydınlatma sistemlerive kendi enerjisini üreten ekolojik binalar projelendirmeyi amaçlıyoruz. Belediyeler, alışveriş merkezleri,organize sanayi bölgeleri,turizm tesisleri ve fabrikalar için güneş enerjili çatı sistemleri; çiftlik,dağ evleri, tarla, sera ve bahçe sulaması için solar enerji ile çalışan dalgıç ve yüzey pompaların montajını gerçekleştireceğiz" dedi. 

Demir, "Küçük ve orta ölçekli işletmeleriçin güneş enerjisinden elektriküreten sistemlerin satış, montajve servisini yürütmenin yanında, güneş enerjisi ile şebekeden bağımsız çalışan sokak lambaları,güneş enerjili bahçe aydınlatma panoları ve temiz enerji odaklı sosyal sorumluluk projeleri yeni yatırımımız çerçevesinde planladığımız faaliyetler arasında yer alıyor" bilgisini verdi.

İnşaat sektöründeki deneyimlerinden yola çıkarak, kendilerine uygun olan kulvarı `güneş solar panelleri' olarak belirlediklerini kaydeden Demir, "2009'un 6'ıncı ayındabu yana altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu iş için yeni bir ekip kurduk. Şu an Çin'den getirdiğimiz solar panellerin projelendirme ve montajını gerçekleştiriyoruz. Kısa sürede 8 projeyi tamamladık ve 20 proje de sırada bekliyor. Hedefimiz, satışın yanı sıra imalatını da gerçekleştirmek. Hedeflerimiz çok geniş ama Yenilenebilir Enerji Kanunu'nda yapılacakdeğişikliği bekliyoruz. Yapılacak ek değişiklik ile devlet, güneşenerjisinden elde edilen elektriği satın alacak. Biz de, sınırlarımızı tam olarak belirlemek için bu yasanın netleşmesini bekliyoruz" dedi.

Tüm dünyada satışı gerçekleştirilen güneş enerjisi panellerinin yüzde 95'inin Çin'de imal edildiğini söyleyen Veysel Demir, "Çinliler bu hücreleri Avrupa'danalıyor ve paneli tamamlıyor. Bizim panel getirtiğimiz firma, 53 ülkeye ihracat yapıyor. Güneş panellerini üretmek için çok büyük yatırımlara,altyapı maliyetine gereksinim var. Bizim üretime geçeceğimiz zaman yapacağımız şeyde; hücrelerini ithal edip alt montaj takımlarını, kablolarını, prizlerini,camını, profilini montajlayıp piyasaya sunmak" diye konuştu.

Enerji sektöründe araştırma yaparken, park ve bahçe aydınlatmaları için çok rantabl bir sistem olabileceğini fark ettiklerini dile getiren Veysel Demir, "Park ve bahçelerin genelde belediyelere ait olduğu ve aydınlatma işinin belediyeler tarafından sağlandığını,elektrik maliyetinin de çok yüksek olduğunu gördük. Çevre park bahçelerini aydınlatmak için LED ışı dediğimiz direkler söz konusu.Üzerinde paneli, lambası, direği mevcut. Bu lambalar gündüz aldığı güneş ışığını elektriğe çevirerek, gece bunu kullanılır hale getiriyor. Park ve bahçeler, sokaklar, fabrikaların çevre aydınlatması için çok uygun bir sistem. Yatırım da çok maliyetli değil. Bir direğin maliyeti2 bin 500 TL. Şu anda bu sistem üzerinde ağırlıklı çalışıyoruz. Bu konudaki projelerimizi belediyelere ve organize sanayi yönetimine sunduk" dedi.
Dünya Gazetesi

Geri Dön