29 / 03 / 2024

İnternetten konteyner ev almak isterken dolandırıldı! 

İnternetten konteyner ev almak isterken dolandırıldı! 

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir mobilya üreticisi, internet üzerinden konteyner ev almak isterken dolandırılarak 12 bin TL kaybetti. 



Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir mobilya üreticisi, internetten konteyner ev almak isterken çalıntı sosyal medya hesabını kullanan şahıs tarafından 12 bin lira dolandırıldığını öne sürerek şikayette bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre internet üzerinde gördüğü onteyner evi beğenen mobilyacı Anıl Akkurt, kendisini ilçede bir okulun müdür yardımcısı olarak tanıtan satıcının sosyal medya hesabıyla iletişime geçti. 

Akkurt, ilan sahibi kadınla 12 bin 500 liralık konteyner için yaptığı pazarlık sonucu 12 bin lira ödemeyi kabul etti.

Kendisine gönderilen hesap numarasına belirtilen parayı yatıran Akkurt, mesajlarına cevap gelmeyince dolandırıldığını anladı.

İnternetten konteyner ev almak isterken dolandırıldı! 

Avukatını arayan Akkurt, Biga Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şahıs  hakkında şikayette bulundu. 

"Numaramı da engellemişler" 

Biga'da mobilya üretimi yaptıkları yer için böyle bir konteynere ihtiyaçları bulunduğunu söyleyen Akkurt, ilanda yakın bir bölgede bulunduğu belirtildiği için satıcıyla irtibata geçtiğini dile getirdi. 


Pazarlık sonrasında parayı hesaba yatırıp dekontu bu kişiye gönderdiğini belirten Akkurt, "Benden konteyneri gönderecekleri adresi istediler. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Konteynerin nakliyesine geldiğimizde ise bize hiçbir malzeme ulaşmadı. Telefonla aradığımızda kendileri bize cevap vermedi. Numaramı da engellemişler" dedi.

İnternetten konteyner ev almak isterken dolandırıldı! 

Akkurt, ilan sahibinin daha sonra kendisine dolandırıcı olmadığını ve istiyorsa parasını iade edeceği, savcılığa ya da polise şikayette bulunmaması yönünde mesaj yazdığını dile getirdi. 

Talebi kabul etmesine rağmen parasının iade edilmediğini söyleyen Akkurt, sosyal medya hesabının asıl sahibinin, hesabının çalınmasıyla ilgili şikayette bulunduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Akkurt, aynı ilan sayesinde çok sayıda kişinin dolandırılmış olabileceğini belirtti.

İkinci kez evlenmek için arsasını satan yaşlı adam dolandırıldı!

 


Geri Dön