25 / 04 / 2024

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.



Bağdat'ta basına konuşan Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, yetkili makamların göstericilerin taleplerini yerine getirmemeleri durumunda sokaklara inerek halk protestolarına katılacağını açıkladı.

Irak ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, göstericilerin sükuneti için uğraş veren Halbusi şöyle konuştu:

"Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz. Şimdi başlayacak, ülke içinde göç edenlerin dönüşüne katkı sağlayacak bu proje bir milyon kişiye istihdam sağlayacak. Yüksek okul mezunlarına daha büyük imkanlar sağlanarak yeni memur alımlarına başlanacak. Sayıları bir milyon 250'e ulaşan dar gelirli ailelere sosyal yardımlar için gerekli olan finansman tahsisine parlamento destek verecek."
 


Geri Dön