25 / 04 / 2024

Kuzey Ren Vestfalya hükümeti sosyal konutlar için dev bütçe hazırladı!

Kuzey Ren Vestfalya hükümeti sosyal konutlar için dev bütçe hazırladı!

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) hükümeti aldığı yeni kararla 2017 yılına kadar uygun koşullarda konut sağlamak için milyarları bulan bir bütçe hazırladı. 120 milyon Euro'su ise her yıl öğrenci konutlarına ayrılacak...



Kuzey Ren Vestfalya (KRV) hükümeti aldığı yeni kararla 2017 yılına kadar uygun koşullarda konut sağlamak için milyarları bulan bir bütçe hazırladı. 2014 yılında başlayacak süreçte seçim periyodunun sonuna kadar yılda 800 milyon Euro değerinde bir bütçe, bu alan için ayrılacak. Hükümetin açıklamasına göre bu paranın büyük bir kısmı yeni sosyal apartmanların inşası ve bazı sosyal konutların tadilatı ve iyileştirme çalışmaları için harcanacak. 120 milyon Euro'su ise her yıl öğrenci konutlarına ayrılacak. 


KRV İnşaat Bakanı Michael Groscheck (SPD), bu alanda yatırım yapılmasının kesinlikle kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Groscheck, ihtiyaç duyulan unsurlan demografik gerçeklere dayalı konut gelişimi, ödenebilir fiyatlarda konut oluşumu, eskimiş sosyal konutların modernize edilişi ve özellikle üniversitelerin olduğu bölgelerde bu ihtiyaçların derhal karşılanması olarak sıraladı, Bu paranın eyalet kasasından değil, KRV Bankası'nın inşaat alanı için ayırdığı bütçeden alacaklannı belirten bakan, "Bu yatırımımızla belediyeler ve finansörler de kararlı olduğumuzu görecek ve güven duyacak. Bu sayede yaşam alanı oluşturmada çekimserlikleri kaldıracağımızı düşünüyoruz" dedi. 


Alman İnşaat Mühendisleri ve Müteahhitler Birliği (BDG) ise konuya çok iyimser yaklaşmıyor. BGD Eyalet Başkanı Michael Maas'a göre bu fonların cazibesi düşük. 2013'ün 800 milyon Euro'luk bütçesinin yalnızca 200 milyonundan istifade edildiğini hatırlatan Maas'a göre özel şirketlerin sosyal konut yapmalan için borç yükünün azalır şekilde düzenlenmesine ihtiyaç duyuluyor. Bu şekilde bina yaptıran belediye, şirket veya şahıslar zamanla düşen vergileri ödemek zorunda ve konutun aşınma derecesine göre uzun vadeli ağır yüklerden kurtulacak. Maaş, bu metotla yeni sosyal konutlar yapma konusunda büyük teşvik olacağını düşünüyor. 


KİRA FİYATLARI MAAŞIN YARISINI GÖTÜRÜYOR


 Almanya'nın en büyük sorunlarından biri uygun ve kaliteli yaşam ortamı bulmak özellikle merkez bölgelerde birçok sebeplerden dolayı yoğunluğun oluştuğu şehirlerde ve bölgelerde yaşam şartlan gittikçe zorlaşıyor. Almanya'da düzgün bir evde yaşayan insanların kazandıklannın en az yarısını evin masraflarına yatırmaları alışılagelmiş bir durum. Köln, Düsseldorf ve benzeri metropollerde yaşamak ise birçok vatandaş için neredeyse imkansız hale gelmiş durumda Bu yüzden öğrenimini devam ettirmekten korkan liseyi bitirmiş cok sayıda öğrenci var.


Zaman Gazetesi 


Geri Dön